Zwoele strandvakantie, skivakantie met een vers pak poedersneeuw of stedentrip met een klein vakantiebudget? Hoe breng jij je voorjaarsvakantie 2020 het liefst door? Ik zet vijf bestemmingen op een rij voor een heerlijk weekje eind februari/begin maart. Stuk voor stuk topbestemmingen voor verschillende type vakantiegangers.

Stedentrip voorjaarsvakantie 2020: Athene

Athene heeft een mild winterklimaat en is een superleuke stad om te verkennen. Geloof mij! De beroemde archeologische bezienswaardigheden zijn natuurlijk wel buiten, maar een regenloze vakantie is nooit gegarandeerd. Zo stond ik afgelopen voorjaar zelf in de stortregen op de Akropolis, maar dat maakte het niet minder indrukwekkend. Zowel de musea als het nachtleven zijn het ontdekken waard, en vergeet de lokale lekkernijen niet.

Tip: je kunt een stedentrip Athene ook ideaal combineren met een bezoek aan een van de Griekse eilanden.

Bijzondere reis voorjaarsvakantie 2020: Reykjavik

Staat het noorderlicht hoog op je bucketlist? Pak je koffer voor de meest noordelijke hoofdstad: Reykjavik. In februari is het hele land (IJsland natuurlijk) nog in wintermodus, met temperaturen die kunnen dalen tot min tien graden. Brr! Koud wel, maar sneeuw en ijs maken het bijzondere landschap des te mooier.

Je moet er wat voor over hebben om deze winterwonderland-bestemming en het groene natuurfenomeen met eigen ogen te zien. Tip! De winter is ook extra leuk voor grottenwandelingen, gletsjerhikes en walvissen spotten. En vergeet de Blue Lagoon niet.

Wintersport voorjaarsvakantie 2020: La Plagne

Deze voorjaarsvakantie op wintersport? Wat een geluk! Ga je al jarenlang naar hetzelfde hotel in Oostenrijk? Wissel je vertrouwde stek eens in voor iets nieuws. Zoals La Plagne in Frankrijk. Nog een paar jaartjes en dan viert het knusse skigebied La Plagne alweer haar zestigste verjaardag. In die bijna zestig jaar zijn er behoorlijk wat skifans helemaal verkocht geraakt aan de Franse skibestemming.

Kies een hotelletje in een van de tien knusse skidorpen van dit gebied en ontdek alle 425 km pistes van Paradiski. Heb je na een dag op de latten nog puf om iets spannends te doen? Spring in een bobslee op de Olympische bobsleebaan.

City & ski voorjaarsvakantie 2020: Innsbruck

Het Oostenrijkse Innsbruck heeft niet voor niets twee keer de Olympische Winterspelen gehost. Een ideale bestemming voor een citytrip en skivakantie in één. Boek een kamer met uitzicht op de Alpen (Hotel Austria Trend scoort een 9,7) en benut je Olympia Skiworld pas optimaal. Met deze skipas heb je toegang tot negen verschillende skigebieden en 185 kilometer pistes in en rond de stad.

Heb je jezelf helemaal uitgeput op de piste? Schuif dan aan bij een van de traditionele restaurants of kies juist een hippe hotspot uit. Het is er allemaal.

Zonvakantie voorjaarsvakantie 2020: Tenerife

Officieel nog Europa, maar met een Noord-Afrikaans klimaat. Ik heb het natuurlijk over de Canarische Eilanden. De voorjaarszonbestemming bij uitstek, met het enige Europese strandweer in de winter. Niet erg verrassend, wel erg fijn!

Tenerife is het grootste eiland, een ook gelijk een van de populairste van de eilandengroep. De Spaanse zonbestemming is nou niet per se een cultuurwalhalla, maar heeft wel een vulkaan die je kunt bezoeken op het zuidelijke deel van het eiland. Vakantiegangers komen bovenal naar Tenerife om van het strand te genieten, tapas te eten en vitamine D te slurpen.

De prijzen zijn relatief laag in vergelijking met andere Europese bestemmingen en vluchten vanuit grote Europese steden zijn meestal redelijk geprijsd. Dat maakt Tenerife (of een ander Canarisch Eiland) een goed idee voor voorjaarsvakantie 2020 – en elke voorjaarsvakantie.

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

14 november - 2019

Reacties