Schalen vol kip, rundvlees, saté, zalm, pizza, patat, rijst en nog veel meer staren je met grote ogen aan. Dan zijn de toetjes nog niet eens aan bod gekomen. Keuze uit wel meer dan tien nagerechten in alle kleuren van de regenboog. All-inclusive vakanties hebben niet het beste imago. De hele dag door eten wat je wilt. Let je niet op? Dan kom je zo vijf kilo zwaarder terug van vakantie. Toch? Niet als je een heel klein beetje oplet en deze tips ter harte neemt.

Aankomen all-inclusive vakantie

Eerst inventariseren, dan kiezen

Het all-inclusive buffet is altijd groter dan de maaltijdkeuze tijdens het kerstdiner bij je ouders. Tafels vol lekkere gerechten staren je aan. Als je bij het begin begint en alles opschept wat je lekker vindt, sta je aan het einde van de rit met een bord vol. Liever loop je eerst een rondje en kijk je wat je keuzes zijn. Kies per maaltijd voor één gerecht. Niet én pizza én rijst met rundvlees én een lekkere bonenschotel. Vandaag pizza, morgen rijst met rundvlees en overmorgen die lekkere bonenschotel.

Beperk je alcoholinname

Het is natuurlijk heerlijk om bij de lunch een witte wijn te nemen, rond 16 uur te gaan voor een gin-tonic en ’s avonds met een lekkere cocktail de dag af te sluiten. Maar pas ermee op. Alcohol, en dan vooral die cocktails, bevatten ontzettend veel calorieën. Niet te veel dus!

Vermijd overeten bij het ontbijt

Vooral het ontbijt is vaak een boosdoener. Thuis houd je het bij een bakje yoghurt met fruit en cruesli of een boterham met hagelslag. Op vakantie pak je ineens croissantjes, wafels, een gebakken eitje met spek, een chocoladebroodje en groot glas jus d’orange. Veel meer dan je gewend bent. Genieten mag natuurlijk, maar kies bewust. Vandaag een croissantje? Morgen een gebakken eitje?

Bewegen

Vakantie is genieten. Je kiest niet voor all-inclusive om elke dag alleen rijst met broccoli op te scheppen. Dat hoeft ook niet als je niet vergeet genoeg te bewegen tijdens je vakantie. Begin de dag met een half uurtje baantjes trekken in het zwembad. Excursies en de omgeving verkennen zijn ook goede manieren om extra beweging te krijgen. Je stappendoel haal je zo. Dat overheerlijke toetje vanavond heb je verdiend!

Heb jij zin in een vakantie waarbij je elke dag kunt aanschuiven aan het buffet? Niet aan koken hoeft te denken? Of over het uitzoeken van het lekkerste restaurant in de buurt? Dit zijn de top 10 bestemmingen voor een all-inclusive vakantie:

Uitgelichte berichten

Eleni

Redacteur

6 februari - 2020

Reacties