Op vakantie gaan zonder smartphone, we kunnen ons er níks meer bij voorstellen. Navigeren, foto’s maken en de beste restaurantjes zoeken. Het succes van je vakantie valt of staat bij een volle batterij. Daarom: acht manieren om je telefoonbatterij te sparen tijdens je vakantie.

Smarthpone maakt foto van mooie lucht

1.      Gebruik ook op land de vliegtuigstand

Tip 1 klinkt als een tegeltjeswijsheid, dus is het waar. Vooral als je in gebieden bent waar het bereik niet echt top is, slurpt het zoeken naar netwerk batterij. Zet je je telefoon op de vliegtuigstand, dan stopt je telefoon met zoeken en gaat je batterij veel langer mee.

Manieren om je telefoonbatterij te sparen tijdens je vakantie

2.      Geef je scherm een snelle time-out

Stel in dat je telefoonscherm niet lang aan blijft staan als je je telefoon niet gebruikt. Het verlichten van je scherm kost namelijk veel energie. Bij iPhones heet die functie Auto-Lock. Heb je een Android, ga dan naar Instellingen, Weergaven en dan de Slaapstand. Hier kun je instellen dat je scherm al na vijftien seconden inactiviteit op zwart gaat.

Bonustip: hoe lager de resolutie van je scherm, hoe energiezuiniger.

Jongen filmt zonsondergang

3.      Zet je GPS uit

Natuurlijk wil je in de straatjes van Praag of Lissabon weten welke kant je op moet voor dat ene leuke boetiekje, het kunstmuseum of dat fijne terras. Maar als je op het strand ligt of op de camping zit heb je Google Maps echt niet nodig. Zet je GPS dus uit en je zult zien dat je batterij langer meegaat.

Vriendinnen met smartphones

4.      Download apps en informatie vóór je vakantie

Filmpjes kijken terwijl je op je vertraagde vlucht wacht, een podcast luisteren in de bus of blogs lezen over je vakantiebestemming. Het zijn heerlijke manieren van tijdverdrijf. Maar het downloaden van al deze content kost flink wat batterij. Zorg dus dat je dat al vóór je vakantie hebt gedaan.

Jongen met smartphone bij trein

5.      Stop met scrollen

Ja, het is heel verleidelijk om steeds te checken of er nog iemand heft gereageerd op je bungeejumpfoto of dat heerlijke kiekje van jou en je vriend met een cocktail. Maar dat constant verversen van je tijdlijn op social media is een flinke aanslag op je batterij. Dus onze tip: leg je telefoon af en toe aan de kant en geniet van de plek waar je bent.

Smartphone met foto van huisjes

6.      Verander je instellingen voor apps en notificaties

Na een lange dag in de stad of natuur, kom je ’s avonds uitgeput en tevreden aan in je hotel. Hoppa, wifi aan en lekker bijlezen. De notificaties stromen binnen en je telefoon grijpt direct de kans om alle apps te updaten. En daar gaat je batterij van half vol naar bijna leeg. Je kunt dat automatisch updaten en al die notificaties gelukkig uitzetten. Dat scheelt.

Nog een extra tip: sluit apps die je niet gebruikt ook echt af. Anders blijven ze op de achtergrond draaien en dat kost natuurlijk energie.

Meisje maakt foto op het strand

7.      Vermijd extreme hitte

Oké, zit je hartje zomer in een Egyptisch resort of wandel je rond het middag uur door het Zuid-Afrikaanse Kruger National Park, dan wordt het lastig. Maar wist je dat je batterij veel sneller leeg gaat (en niet volledig oplaadt) in hele warme temperaturen. Stel je je smartphone te lang bloot aan hitte, dan kan de oplaadcapaciteit zelfs voor altijd minder worden. Leg hem nooit in de zon en geef hem af en toe een verkoelende pauze in de airco.

Vakantieganger maat foto in stad

8.      Zet je telefoon op de batterijbespaarstand

Ben je verdwaald in Parijs of sta je op het punt die geweldige zonsondergang op Aruba vast te leggen, is je batterij bijna leeg. Balen! Je laatste redding in zo’n situatie is de batterijbespaarstand. Die stand zorgt ervoor dat je smartphone alleen nog de hoognodige taakjes uitvoert en dus zo min mogelijk energie gebruikt. En daarna snel naar je hotelkamer en aan de lader ermee!

Hoe ziet jouw perfecte actieve vakantie eruit? Doe mee en maak kans op een actieve vakantie t.w.v. €1.500! Mede mogelijk gemaakt door Kras

Uitgelichte berichten

Renée

Redacteur

21 maart - 2019

Reacties