8 geheimen van reisbureaus onthuld

Redactie - 22 februari 2020

8 geheimen van reisbureaus onthuld

Redactie - 22 februari 2020

Grote kans dat je juist naar een reisagent of reisbureau gaat omdat je wel wat hulp van een expert kunt gebruiken. Maar wist je dat sommige reisbureaus (te veel) op basis van commissie werken en niet altijd het beste met jou en je vakantieplannen voor hebben? Twee ex-reisagenten hangen de vuile was buiten. Dit zijn acht geheimen van reisbureaus onthuld, zodat je bekende trucjes voortaan herkent.

Neem de onderstaande geheimen en trucs met een korreltje zout, maar houd ze in je achterhoofd wanneer je jouw volgende vakantie via een reisagent boekt.

Een retourtje is niet altijd goedkoper

Je hoeft de heen- en terugvlucht van je vliegvakantie niet via dezelfde luchtvaartmaatschappij te regelen. Het kan zelfs goedkoper zijn om je reis te splitsen in twee enkele vluchten met verschillende maatschappijen. Gedoe voor reisagenten, dus meestal geen favoriet. Het is net zo makkelijk om zelf de goedkoopste optie te vinden via een vergelijkingssite.

Een reisbureau heeft niet altijd de laagste prijs

Wanneer je zelf een beetje online speurt, via verschillende sites, vind je vaak een betere prijs voor een hotelkamer of ander type accommodatie dan een reisbureau. Tip: bel het hotel ook eens op om over de prijs te praten.

Reisagenten krijgen commissie

Reisbureaus krijgen commissie van luchtvaartmaatschappijen en hotels, dus hoe meer de reis kost, hoe gunstiger voor het reisbureau. Sommige reisbureaus stimuleren klanten zelfs hun vakantie te boeken bij een partij die meer commissie betaalt.

geheimen van reisbureaus - luchtballon

Goedkope vakanties zijn lokaas

Loop je een reisbureau binnen omdat je een fantastisch goedkope vakantie in de etalage hebt gespot? Vaak is dat pakket dan niet meer beschikbaar, waardoor je automatisch bij een duurder pakket terechtkomt. Omdat je er al zóveel zin in hebt, zeg je vaak nog ‘ja’ op dat minder goede aanbod ook.

Prijzen vergelijken kan je helpen

Kom beslagen ten ijs en neem recente prijzen van hotels en luchtvaarmaatschappijen mee naar het reisbureau. Zo kun je misschien wel wat van de offerte van het reisbureau afsnoepen. Laat de reisagent het prijsverschil uitleggen en check altijd goed bij het hotel of de annuleringsvoorwaarden kloppen.

Het internet is de grootste vijand van reisbureaus

Je vakantie online boeken is vaak veel goedkoper omdat je niets te maken hebt met commissies of tussenpartijen. Het internet maakt het voor reisbureaus moeilijker, maar voor vakantiegangers juist een makkie.

geheimen van reisbureaus - commissie

Wees flexibel met reisdata en luchthavens

Speel open kaart over reisdata en kosten, en wees flexibel. Zo houd je de prijs van je vakantie zo laag mogelijk. Maar jouw besparing betekent minder commissie voor sommige reisbureaus. Laat je dus niet ompraten door de reisagent of beïnvloeden door tijdsdruk.

Waarom een reisbureau je budget wil weten

Natuurlijk willen reisbureaus je budget weten zodat ze een indicatie hebben van de prijsstandaard waarvoor je gaat. Aan een onvergetelijk vijfsterrenhotel als Barut Acanthus & Cennet of Hotel Regnum Carya Golf & Spa Resort hangt nou eenmaal een prijskaartje. Maar stiekem willen ze ook weten hoeveel ruimte ze hebben om je richting een duurdere vakantie te sturen.

Conclusie van deze geheimen van reisbureaus: je bent vaak goedkoper uit wanneer je zelf je vlucht en hotel boekt. En gebruik je hoofd en niet alleen je hart bij het boeken van een reis. Heb je al een bestemming op het oog? Check de reviews en vind het vakantieadres van je dromen via Zoover.