7x de populairste accommodaties van Poitou-Charentes met de beste score

Redactie - 10 maart 2019

7x de populairste accommodaties van Poitou-Charentes met de beste score

Redactie - 10 maart 2019

Poitou-Charentes is een afwisselend gebied met heuvels, moeras, bossen en kilometers lange zandstranden. Ook als cultuurliefhebber kom je aan je trekken met de vele kastelen en historische steden. Zoover presenteert in dit blog de zeven populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score.

Camping Les Peupliers populairste accommodaties van de Poitou-Charentes

7. Camping Les Peupliers

Aan het zwembad van Les Peupliers (7,7) zijn er altijd genoeg ligbedden vrij. Tot in de avonduren geniet je van de leukste activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee met de bingo, de karaoke of geniet van leuke concerten. Let op: de animatie is in het Frans, maar dat mag de pret niet drukken. Nog wat leuke to do’s van Patricia in de omgeving: ‘De vuurtoren Phare des Baleines is leuk om te beklimmen voor een mooi uitzicht. St. Martin en La Flotte zijn leuke dorpjes met haventjes, en bij La Porte en Re is een mooi en minder druk strand.’

Camping Yelloh! Village Les Gorges de Chambon populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

6. Yelloh! Village Les Gorges du Chambon

Voor een actieve vakantie zit je goed bij Yelloh! Village Les Gorges du Chambon. Volg een wandel- of fietsroute in de natuurrijke omgeving. Je geniet van rivieren, bossen, heuvels en zelfs watervallen. Of ga waterfietsen, paardrijden of golfen. Een bezoekje aan de bric-à-bracs, de echte Franse rommelmarkten, zijn ook een aanrader. Jullie geven de camping gemiddeld een 7,9.

Vakantiepark Village Le Chat populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

5. Vakantiepark Village Le Chat

Volgens jullie is Village Le Chat (8) een echt familiepark. Terwijl de kids spetteren in het zwembad of een hole-in-one slaan op de minigolfbaan, geniet jij van de prachtige heuvelachtige omgeving. Enkele tips van Renate voor families met kids‘Het aquarium in Limoges, le Vallée des Singes (een soort Apenheul) en op dinsdag pannenkoeken eten bij de golfclub.’

Camping Le Domaine d'Oléron populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

4. Le Domaine d’Oléron

Natuurliefhebbers zitten goed bij Le Domaine d’Oléron. Vlak bij de camping geniet je van de verscheidenheid van de natuur. Zo vind je in de omgeving van Oléron dennenbossen, grote zandstranden en gezellige dorpjes. Een bezoekje aan het dorp St. Georges d’Oléron is een aanrader. Vooral met de markt op dinsdag, donderdag en vrijdag is het extra gezellig. Met een 8,2 staat deze camping op de vierde plaats in dit toplijstje.

Camping La Roche Posay Vacances populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

3. La Roche Posay Vacances

Vermaak? Dat vind je genoeg bij La Roche Posay Vacances. De kinderen kunnen hun geluk niet op tijdens de minidisco, het knutselen of de vele sportactiviteiten. En dat allemaal in het Nederlands! Een ervaring van Steve: ‘We hebben een heerlijke vakantie gehad. Heel vriendelijk en behulpzaam personeel en de animatie was super. De kinderen voelden zich er helemaal thuis.’

Vakantiepark Domaine Les Forges le Bois Senis populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

2. Domaine les Forges Le Bois Senis

Op Domaine les Forges Le Bois Senis (8,5) voel je dat je écht in Frankrijk bent. In deze rustige streek geniet je van het aangename weer, het mooie landschap en de pittoreske dorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het amfitheater in de Romeinse plaats Sanxe. Of neem een duik in het natuurwater van het Moncontour Active Park.

Camping Au Port Punay populairste accommodaties van de Poitou-Charentes met de beste score

1. Camping Au Port Punay

Op driehonderd meter van het strand vind je Au Port Punay. Waarom deze bestemming op nummer 1 van dit toplijstje staat? Volgens jullie komt dit door de leuke animatie voor de jongste kids, het leuke zwembad en de ligging aan het strand. De ervaring van Laurina: ‘We hebben het erg naar ons zin gehad met onze twee kinderen van twee en vier jaar oud. Leuke speeltuin en heerlijk zwembad! Het animatieteam organiseert allerlei activiteiten voor de kinderen.’ Jullie geven de camping dan ook een 8,6 gemiddeld.