Pasen betekent voor veel mensen lekker uitslapen, eieren zoeken en uitgebreid brunchen. Wil je het dit jaar eens ergens anders vieren? Met Pasen is de zon terug van weggeweest, staan de bloemen in bloei en zijn de dagen langer en warmer. Geniet van een van deze zes Europese bestemmingen tijdens je paasvakantie.

Beeld: Wiki Commons | Guérin Nicolas

Lourdes – Frankrijk

Waar kun je nu beter Pasen vieren dan op een van de meest bezochte religieuze bestemmingen: Lourdes. Een originele bestemming voor een weekendje weg. Doe mee met de paasprocessie inclusief fakkeltocht of ga met de kleintjes op paaseierenjacht op de top van Pic du Jer. Het mooie uitzicht over de stad krijg je er gratis bij! En vergeet de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad niet: de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Edinburgh – Schotland

Vier Pasen in de Royal Botanic Garden Edinburgh en help de Botanic Bunny bij het vinden van de geheime ingrediënten voor zijn chocoladereep. Volg de paden door de prachtige tuin en ontdek de mooie natuur en wilde dieren onderweg . Blijf je liever in het stadshart? Op verschillende plekken in het centrum worden speurtochten georganiseerd en kun je met de kids op zoek naar eieren. Als je geluk hebt, spot je gaandeweg lokale live muziek!

Zürich – Zwitserland

Zurich is Zwitserlands chocoladehoofdstad. En wat is nu een beter excuus om je aan chocolade te vergrijpen dan met Pasen? De stad heeft tal van culturele hotspots (de mooie kunstgalerie Kunsthaus bijvoorbeeld), maar dat is niet waar mensen in de rij staan. In plaats daarvan staan chocoladefans te dringen bij de beroemde chocoladewinkels. Ga op ontdekkingstocht langs verschillende chocolatiers. Iedere chocolatier heeft een eigen verhaal.

Confiserie Honold creëerde bijna een eeuw geleden ’s werelds eerste kersen-kirschstokje. En Läderach, aan de hoofdstraat Bahnhofstrasse, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in kilo-formaat platen. Teuscher is iets moeilijker te vinden (verscholen onder het Lindenhofplein), maar hun Dom Pérignon-truffels en peperkoekhuisjes zijn het waard!

Tip! Boek een kamer bij Hotel Glockenhof. Het krijgt van je mede-vakantiegangers een 9,1 en is ideaal gelegen om de stad te verkennen. Een andere favoriet in Zürich is Sorell Hotel Rütli, vlak bij het treinstation.

Colmar – Frankrijk

Colmar, in de Elzas, is een bestemming die het hele jaar de moeite waard is om te ontdekken. In Colmar wordt de lente gevierd van de laatste week maart tot half april. Dan zijn er twee grote paasmarkten in het centrum. Bij meer dan zeventig kraampjes worden originele cadeautjes, hebbedingen en souvenirs verkocht. Markt gezien? Trakteer jezelf dan op een wijnwandeling én -proeverij.

Beeld: Pixabay | MemoryCatcher

Ljubljana – Slovenië

Weinig Europese steden zijn zo perfect als Ljubljana. Deze stad bloeit in de lente helemaal op. Maak een cruise op de rivier Ljubljanica, vaar onder de wilgen en de Dragon Bridge door of slenter over autoluwe, geplaveide straatjes. Bij voorkeur met een ijsje in je hand. Sla het kasteel – dat hoog boven de stad uittorent – zeker niet over. Wát een uitzicht! Van draken spotten tot al hangend in de lucht eten: de paasdagen zijn véél te kort om uitgekeken te raken op Ljubljana.

Wenen – Oostenrijk

Wenen is gastvrij, gezellig en veilig: een groot openluchtmuseum boordevol geschiedenis en cultuur. Bezoek een pianoconcert in de gouden hal van Wiener Musikverein, ontdek het Schönbrunn paleis van Sisi, bezichtig Slot Belvedère of bezoek een van de drie leuke paasmarkten. Natuurlijk staat Wenen bekend om de koffiehuizen, dus even stoppen voor kaffee und kuchen (wél met een taartje in de vorm van een paashaas natuurlijk) is een must.

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

14 maart - 2019

Reacties