€500 boete voor het eten van een broodje in Florence

Redactie - 10 september 2018

€500 boete voor het eten van een broodje in Florence

Redactie - 10 september 2018

Deze valt zonder twijfel in de categorie gekke boetes. De burgemeester heeft bekendgemaakt dat je in bepaalde gebieden in Florence beboet kunt worden voor wandelend of staand eten.

Boete kan oplopen tot €500

Sinds 5 september is een nieuw verbod ingegaan. In verschillende straten en op piazza’s mag je van 12 tot 15 en van 18 tot 22 niet op straat eten. Toeristen en locals kunnen boetes krijgen oplopend van €150 tot €500 euro wanneer ze ‘betrapt’ worden terwijl ze op de stoep staan of op de stoeprand zitten.

Verboden terrein

In de Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi en op Piazza del Grano moet je op je hoede zijn en je hongergevoel maar even negeren. Opvallend genoeg is het verbod gelokaliseerd rondom de populaire paninishop All’ Antico Vinaio. Op verschillende posters wordt de nieuwe maatregel gecommuniceerd in het Engels en Italiaans.

Waarom?

Inwoners eisten actie omdat bezoekers heel veel troep achterlaten op de straten. Dit leidt tot overlast voor inwoners, winkeliers en schoonmakers. Vrijwilligers van de National Observatory for Urban Security gaan patrouilleren in het gebied. De maatregel is geldig tot 6 januari.