25x de populairste campings in de Languedoc-Roussillon

Redactie - 25 februari 2019

25x de populairste campings in de Languedoc-Roussillon

Redactie - 25 februari 2019

De Languedoc-Roussillon is een heerlijke kampeerbestemming. Ook in het voorjaar is het hier al heerlijk vertoeven. En dat aan de kust! Op een camping in deze regio ben je dan ook nooit ver verwijderd van het strand. Wij zetten de populairste campings in de Languedoc-Roussillon voor je op een rijtje. En dat zijn er maar liefst 25, genoeg keuze dus! Hieronder lees je meer over de top 10.

Camping La Palmeraie populairste campings in de Languedoc-Roussillon

10. La Palmeraie

Zie jij jezelf al liggen aan het zwembad onder de palmbomen? Er is altijd een ligbed vrij op Camping La Palmeraie (8,6). Een kleinschalige camping, waar je toch een aantal fijne faciliteiten vindt zoals animatie. Houd er wel rekening mee dat het animatieteam geen Nederlands spreekt, maar Frans.

Camping Le Mas de Rey populairste campings in de Languedoc-Roussillon

9. Le Mas de Rey

Camping Le Mas de Rey is een natuurcamping waar je heerlijk tot rust komt. Animatie vind je hier niet en kamperen doe je op een ruime en schaduwrijke staanplaats. De camping wordt gerund door Nederlandse eigenaren die volgens jullie erg behulpzaam zijn. Met een 8,6 gemiddeld eindigt deze camping in Uzès op de negende plaats.

Camping Le Val de l'Arre populairste campings in de Languedoc-Roussillon

8. Le Val de l’Arre

Ben je op zoek naar een camping gelegen in een plaats die niet zo toeristisch is? Dan zit je goed bij Le Val de l’Arre (8,6) in Le Vigan. De omgeving is prachtig: een groene oase, bergen én een rivier. Die rivier grenst direct aan de camping en het klimbos is de favoriete hotspot van de kids tijdens de vakantie. Wil je eropuit? Een bezoek aan Montpollier is een echte aanrader. Je bent er met de auto in een uur.

Camping Le Dauphin populairste campings in de Languedoc-Roussillon

7. Le Dauphin

Le Dauphin betekent ‘de dolfijn’ en dat is op deze camping zeker terug te zien. Zo heeft het zwembad de vorm van dit dier. Je begrijpt dat dit een echte gezinscamping is. Le Dauphin is met een 8,6 een erg levendige camping, aan gezelligheid zal het je hier niet ontbreken. De Fransen zelf vieren hier ook graag vakantie en daarom is de animatie in het Frans. Tot aan middernacht wordt er genoeg georganiseerd. Wat dacht je van een pool– of foamparty? Net als de camping is ook Argelès-sur-Mer, waar de camping ligt, levendig.

Camping Le Palais de la Mer populairste campings in de Languedoc-Roussillon

6. Le Palais de la Mer

Vanaf Le Palais de la Mer wandel je zo het brede zandstrand op. Samen met de aankleding van de camping waan je je hier haast in de tropen. Maak een kleine strandwandeling en strijk neer bij een strandtent met een verkoelend drankje. Je kunt dat strand ook (even) inruilen voor het zwembad met glijbanen. Jullie geven deze camping een 8,7.

Camping Yelloh! Village Le Brasilia populairste campings in de Languedoc-Roussillon

5. Yelloh! Village Le Brasilia

Camping Yelloh! Village Le Brasilia (8,7) is zo’n plek waar echt iedereen zich vermaakt. Het zwembad is prachtig en in het speciale banenzwembad kun je baantjes trekken als de beste. Met een ligging aan zee aanschouw je de zonsondergang bij het strandtentje. Maar het beste aan Le Brasilia is misschien wel de ligging. Zelfs als je niet zo van fietsen houdt ben je na een vakantie hier om. Meerdere fietsroutes vanaf de camping brengen je in leuke plaatsjes. En onderweg geniet je van het zonnetje en het uitzicht op zee. Het echte vakantiegevoel!

Camping Le Méditerranée populairste campings in de Languedoc-Roussillon

4. Le Méditerranée

Le Méditerranée is een gemoedelijke camping waar je verblijft tussen de locals. In het restaurant kun je simpel, maar goed eten. Eet je liever een hapje bij je accommodatie? Ook afhalen is mogelijk! Naast pizza of patat kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gamba’s. Voor de kids is er animatie en een fijn zwembad. De camping scoort een 8,8.

Camping Le St. Michelet populairste campings in de Languedoc-Roussillon

3. Le St. Michelet

Ben je fan van zwemmen in natuurwater? Le St. Michelet ligt aan een rivier waar je volgens jullie super in kunt zwemmen. Daarnaast schrijven jullie dat de eigenaren vriendelijk zijn en je in het restaurant lekker kunt eten. Ad van Dijck: ‘Er is ook een leuk speeltuintje ideaal gelegen langs het restaurant, waar je als de kinderen uit gegeten zijn rustig met je partner kunt eten.’ Gemiddeld ontvangt deze camping dan ook een mooie 8,8. Het dorp Goudargues bereik je te voet in tien minuten.

Camping Cévennes Provence populairste campings in de Languedoc-Roussillon

2. Cévennes Provence

De nummer twee scoort een ronde 9 én is bekroond met een Gouden Zoover Award. Cévennes Provence voelt als thuiskomen want het is hier net of je in een dorp verblijft dankzij de opzet. Zo vind je een winkeltje, restaurant en speeltuin en weten de kids elkaar altijd te vinden. In het winkeltje kun je trouwens terecht voor heerlijke lokale producten! Cévennes Provence ligt in de Anduze.

Camping Le Pearl Village Club populairste campings in de Languedoc-Roussillon

1. Le Pearl Village Club

Met een 9,9 tikt Camping Le Pearl Village Club bijna de 10 aan. Als het gaat om kindvriendelijkheid, het sanitair en de prijs-kwaliteit geven jullie deze camping een 10. De Kids-Club is bij kinderen tot negen jaar favoriet, al kunnen ze ook naar het waterpark. Heb je zin om te barbecueën, maar heb je deze zelf niet mee? Je kunt gebruik maken van de barbecue op het terrein. Eten kan in de tuin, super gezellig!

De volledige top 25

Kun je nog wat meer inspiratie gebruiken? Hieronder zetten wij de volledige top 25 voor je op een rijtje!

  1. Le Pearl Village Club (9,9)
  2. Cévennes Provence (9)
  3. Le St. Michelet (8,8)
  4. Le Méditerranée (8,8)
  5. Yelloh! Village Le Brasilia (8,7)
  6. Le Palais de la Mer (8,7)
  7. Le Dauphin (8,6)
  8. Camping Le Val de l’Arre (8,6)
  9. Le Mas de Rey (8,6)
  10. La Palmeraie (8,6)
  11. La Salendrinque (8,5)
  12. Les Amarines (8,5)
  13. Le Bel Eté (8,4)
  14. Mas des Lavandes (8,4)
  15. Le Bois de Valmarie (8,3)
  16. Yelloh! Village Les Petits Camarguais (8,3)
  17. La Sirène (8,3)
  18. La Sousta (8,2)
  19. Yelloh! Village Aloha (8,2)
  20. Domaine de Massereau (8,1)
  21. Mas de la Cam (8,1)
  22. Méditerranée Plage (8,1)
  23. Ma Prairie (Glamping) (8,1)
  24. Yelloh! Village Le Sérignan Plage (7,9)
  25. Les Genêts d’Or (7,7)