15x populaire en kindvriendelijke appartementen in Griekenland

Redactie - 28 januari 2019

15x populaire en kindvriendelijke appartementen in Griekenland

Redactie - 28 januari 2019

Dat de Grieken zeer gastvrij zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Deze 15 populaire appartementen in Griekenland scoren het best op kindvriendelijkheid en in de reviews komt telkens naar voren hoe vriendelijk de eigenaren zijn. En zeker wanneer je op vakantie gaat met kinderen, is dit natuurlijk wel zo belangrijk. Maar er is meer om rekening mee te houden. Zo houden kids van zwemmen en zandkastelen bouwen op het strand. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor die gezinsreis naar Griekenland? Lees dan mee!

Pilot's Villas - populaire appartementen in Griekenland scoren het beste op kindvriendelijkheid

5. Pilot’s Villas

In dit kleinschalige appartementencomplex voel je je als gezin meteen thuis, want Pilot’s Villas is een echt familiebedrijf. Reviewer Hessel: ‘De persoonlijke aandacht voor het wel en wee van de gasten staat daarbij bovenaan en is ook een hoofdreden voor ons om jaar na jaar terug te keren.’ Terwijl je kinderen bommetjes maken in het zwembad, strijk jij neer op een ligbed, want er zijn altijd genoeg plekjes vrij.

Palmeras Studios - populaire appartementen in Griekenland scoren het beste op kindvriendelijkheid

4. Palmeras Studios

Trekken jouw kids graag op met andere kinderen tijdens de vakantie? Dan zit je goed in Palmeras Studios op Zakynthos want hier verblijven veel Nederlandse gezinnen. Dit appartement heeft een privéstrand mét een beach bar. Neem plaats en bestel een cocktail terwijl de kinderen zich uitleven op het mooie zandstrand. Leuke to do tip: neem het treintje vanaf het hotel naar Zakynthos-stad. De reis alleen al is een beleving op zich.

Korfiati - populaire appartementen in Griekenland scoren het beste op kindvriendelijkheid

3. Korfiati

Op het eiland Zakynthos vind je Korfiati dat een 8,5 ontvangt. Dit appartement ligt direct aan zee. Tip: neem een snorkelset mee voor kids, want hier spot je de mooiste vissen van de zee. De eigenaren organiseren wekelijks een gezamenlijke BBQ-avond. Leuk om aan deel te nemen, want dan maken de kids meteen vakantievriendjes. Al ligt Korfiati op loopafstand van Aghios Sostis, ook op de strip vind je genoeg restaurantjes.

Ifigenia - populaire appartementen in Griekenland scoren het beste op kindvriendelijkheid

2. Ifigenia

In appartement Ifigenia heb je alle ruimte voor het hele gezin. Maar kids kunnen ook terecht in de speeltuin of een van de drie zwembaden. Michiel schrijft hierover: ‘Kamer was perfect, personeel aardig. Zeer kindvriendelijk en een geweldige zwembad!’ Niet voor niets ontvangt Ifigenia dan ook een 9,6 voor kindvriendelijkheid.

Archangelos Village - populaire appartementen in Griekenland scoren het beste op kindvriendelijkheid

1. Archangelos Village

De nummer één is een plek waar alles tot in de puntjes geregeld is: Archangelos Village. Dit komt vooral door de vriendelijke eigenaressen, het fijne zwembad en de centrale locatie. Want hier ben je aan het juiste adres wanneer je graag activiteiten onderneemt met het gezin. Kies je voor het kiezelstrand of breng je een bezoek aan het gezellige centrum van Kokkari? Alles ligt op loopafstand. Aanrader!

De volledige top 15

Naast de top vijf waar we jullie net wat meer over hebben verteld, zijn er nog tien appartementen in Griekenland die heel goed scoren op kindvriendelijkheid. Maar ook de gemiddelde score van deze toppertjes is geweldig. Wil je op vakantie naar een bepaald eiland? Of wil je vakantie vieren in een appartement dat gemiddeld minimaal een 9,5 ontvangt? Check dan even dit lijstje!

 1. Archangelos Village, Samos (9,8)
 2. Ifigenia, Lefkas (9,7)
 3. Korfiati, Zakynthos (8,5)
 4. Palmeras Studios, Zakynthos (8,8)
 5. Pilot’s Villas, Kreta (9,7)
 6. Iperion Beach, Kreta (9,1)
 7. Royal Nidri, Lefkas (9,3)
 8. Erietta, Zakynthos (9,8)
 9. Sarantos Pool Suites, Kefalonia (9)
 10. Golden Sun, Karpathos (9,7)
 11. Sunflowers, Samos (9,6)
 12. Marino’s Beach, Kreta (8,9)
 13. Zephyros Village, Karpathos (9,3)
 14. Blue Sea, Kreta (9,1)
 15. Theo Star, Kreta (8,6)