Redactie - 31 december 2018
Oud fruit in je glas, gratis drankjes scoren en wat je vooral niét moet doen als je aan de hotelbar hangt. Uit betrouwbare bron: de barman van een hotel deelt zijn geheimen, tips en het beste etiquette-advies.
Beeld: Crew via Unsplash
Inhoudsopgave
Schreeuw, fluit of zwaai met geld en ik laat je wachten. Maak oogcontact en glimlach, dan kom ik zo snel mogelijk langs. Het helpt ook als je weet wat je wilt en je geld hebt klaarliggen, zodat je geen onnodig lange wachttijden veroorzaakt.
Doe geen verzoekjes voor bijvoorbeeld een extra sterke cocktail, zonder ervoor te willen betalen. Als je een sterk drankje wilt, bestel dan een dubbele – voor het dubbele van de prijs. Wil je onbeperkt bestellen, zonder je portemonnee te trekken aan het eind van de avond? Dan is een all inclusive hotel helemaal jouw ding.
Beeld: Johann Trasch via Unsplash
Veel bars hebben een speciaal knopje op de kassa, waarmee de barman gratis drankjes kan weggeven. Dat helpt bij het opbouwen van een vaste klantenkring. Kom je vaker en ben je aardig? Grote kans dat er een gratis drankje op je wacht.
Veel hotelbars hebben, net zoals bars op luchthavens, niet veel vaste klanten. Hier wordt steeds vaker gebruik gemaakt van draadloze gadgets die meten hoeveel er wordt ingeschonken. De barman vindt ze niet leuk en de klanten ook niet.
Beeld: Yuanbin Du via Unsplash
Je kent ze wel: het verfrissende citroentje of het decoratieve sinaasappelschijfje. Goed om te weten: bij sommige bars worden de gesneden fruitgarnituren gebruikt tot ze op zijn. En dat kan soms dágen duren. Dit zul je in deze hotels, waar volgens bezoekers het beste eten wordt geserveerd, niet snel tegenkomen.
Barmannen zien het dag en nacht gebeuren. Het geflirt, gratis drankjes die worden uitgedeeld, mislukte versierpogingen. De barman tipt: echte womanizers complimenteren een vrouw, en lopen dan weg. Werkt bijna altijd!
Beeld: Elevate via Unsplash
Ik heb de politie op snelkiestoets. En ik aarzel niet om te bellen bij een conflict of onveilige situatie.
Bestel geen drankje meer na de laatste ronde. Laatste ronde is laatste ronde, zelfs voor jou.
Beeld: Michael Discenza via Unsplash
Sommigen van ons krijgen een percentage van het taxibedrijf, als we een taxi bellen voor een dronken persoon. Niet dat ik dat ooit heb gedaan, natuurlijk.
Laatst had een stel iets te veel op en raakte in een stompzinnige discussie. De twee vroegen me vervolgens om de ‘winnaar’ van het gevecht te kiezen. Er is geen fooi groot genoeg om me in een dergelijke situatie te mengen!
Beeld: Nathan Walker via Unsplash
Een beetje zoenen en flirten kan geen kwaad, maar sommige stelletjes gaan wel heel ver in het openbaar. Get a room! In een van deze romantische hotels in Europa bijvoorbeeld.
Als het niet druk is, vraag me dan naar de geschiedenis van een bepaalde drank of de nieuwste cocktail die ik heb uitgevonden. Dat vind ik alleen maar leuk!
Beeld: Luca Bravo via Unsplash
Lichaamstaal, het aanbieden van drankjes, humor en blikken over en weer. Er spelen zich veel afspraakjes voor mijn neus af. Ik weet al na een paar minuten of je date goed gaat of niet.
Meteen zin om aan te schuiven voor een drankje aan de bar? Een greep uit de beste hotelbars ter wereld:
Wat is jouw favoriete hotelbar? Laat een reactie achter en tip andere vakantiegangers!