10x wat je nog niet wist over Duitsland

Redactie - 21 juni 2019

10x wat je nog niet wist over Duitsland

Redactie - 21 juni 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week zetten we Duitsland in de spotlights. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Duitsland is een van onze favoriete vakantielanden, maar weet jij alles over ons buurland? Zoover verzamelde 10 grappige weetjes zodat jij de show kunt stelen tijdens je volgende Duitslandtrip.

1. Biertje?

Duitsers behoren tot de grootste bierdrinkers ter wereld. Er zijn dan ook zo’n 1.250 brouwerijen in Duitsland. Jaarlijks drinkt een Duitser gemiddeld 114 liter bier. Drink jij nog maar een lekker pilsje, het is vakantie!

2. Zomer- en wintertijd

Duitsland was het eerste land dat de zomertijd invoerde en deed dat op 30 april 1916 tijdens de Eerste Wereldoorlog.

3. Uitzichtje wel

De berg Zugspitze heeft de hoogste bergtop in Duitsland, en reikt tot bijna 3 kilometer boven de zeespiegel. Je kunt hier dan ook prima wintersporten!

4. Hoofdstad Berlijn

Berlijn is de grootste stad van heel Duitsland. Berlin Hauptbahnhof is dan ook het grootste treinstation van Europa.

5. Vroem vroem

Het Duitse federale snelwegennetwerk, ook wel bekend als de ‘Autobahn’, is in totaal zo’n 11.000 km lang en strekt zich uit over het hele land. Op 65% van die snelwegen geldt geen snelheidslimiet.

6. Of je worst lust

Er zijn meer dan 1.500 soorten worst in Duitsland. De grootste categorieën bekende Duitse worsten zijn Rohwurst (vers en rauw), Kochwurst (gekookt of gebakken), Brühwurst (gekookt of bijna gekookt) en Bratwurst.

7. Natuur

Bijna een derde van Duitsland wordt bedekt door bossen. Genoeg boswandelingen te maken dus!

8. Zoon of dochter

Volgens de Duitse wet moet het geslacht van een kind af te leiden zijn uit zijn of haar voornaam. Rare babynamen worden niet geaccepteerd!

9. Kastelencultuur

Duitsland telt meer dan 20.000 kastelen. Ongelooflijk toch?

10. Italië in Duitsland

Net zoals Brugge staat Hamburg ook bekend als het “Venetië van het noorden”.