10x kidsproof beachclubs in Nederland

Redactie - 17 augustus 2018

10x kidsproof beachclubs in Nederland

Redactie - 17 augustus 2018

Op een zomerse dag relaxen met een drankje terwijl de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven? Bij deze 10 kidsproof beachclubs in Nederland is het genieten voor het hele gezin. Van trampolines in IJmuiden tot een piratenboot in Renesse, hier wil je zijn!

1. Het Zuiderbad, Noordwijk

Vraag kinderen wat ze zo leuk vinden aan Het Zuiderbad in Noordwijk en de kans is groot dat ze het houten speelkasteel zullen noemen. Daar heb je dus geen omkijken naar! Drankje dan maar? Geniet van de zon en gezellige sfeer terwijl de kinderen zich haar hartenlust uitleven. Wat zullen ze slapen ’s avonds, bijvoorbeeld in Hotel Fletcher De Witte Raaf.

Beeld: Strandpaviljoen De Jongens

2. Strandtent De Jongens, Bergen aan Zee

Dit sfeervolle strandpaviljoen kan zijn naam gerust wijzigen in De Jongens & Meisjes, want voor kinderen valt hier genoeg te zien en te beleven! Bij de Jongens is het nét even wat anders dan anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van je drankje nuttigen op een superfijn ligbedje met parasol? Of samen de (beginnende) surfers voor de kust observeren?  Dit strandpaviljoen is ideaal om een middag door te brengen met partner of gezin. Bijkomend voordeel: doordat je de bestellingen zelf doorgeeft en ophaalt aan de bar zijn de prijzen ook erg fijn. Op naar Noord-Holland!

Beeld: Strandclub Leuk

3. Strandclub Leuk, Kijkduin

Wow, er zijn maar weinig strandtenten die zo goed inspelen op het hele gezin als Leuk in Kijkduin. Geniet van het heerlijke eten en goede gesprekken met vrienden of familie terwijl de kinderen zich eindeloos vermaken in de afgesloten speeltuin of diverse speelhoekjes. Bonus: parkeren is ook nog eens gratis. Vermoeide kinderen til je dus zo de auto in! Een prachtig stukje in de buurt van Scheveningen.

Beeld: Tijn Akersloot

4. Tijn Akersloot, Zandvoort

“Pizza!”, zeggen kinderen in koor bij het zien van de houten oven waarin het heerlijke Italiaanse gerecht wordt klaargemaakt. En geef ze eens ongelijk. In dit ruim opgezette paviljoen is van alles te beleven. We beschreven Tijn Akersloot al eens eerder in dit overzicht van leukste strandtenten van Nederland. Zoek een knus plekje met een drankje, of beoefen samen spannende watersporten. Trek gekregen? Dan weet je nu wat je moet bestellen… Op naar Zandvoort!

Beeld: Strand Oog in Al

5. Soia (Strand Oog in Al), Utrecht

Soia noemt hun locatie ‘het fijnste plekje van Utrecht‘ en daar hebben ze een punt. Gelegen aan de kanaalweg is het heerlijk vertoeven aan het strand, in de speeltuin of (bij slecht weer) in de leuke speelhoek binnen. De kaart is al even gevarieerd. Van appelsap tot Afligem en van kipnuggets tot kaasplank: Soia biedt voor ieder wat wils! Kun je er geen genoeg van krijgen? Maak er dan een fijn weekendje weg van!

Beeld: Strandclub WIJ

6. Strandclub WIJ, Scheveningen

Het woordje WIJ bij deze strandclub duidt niet per se op ouders met kinderen, maar voor een gezellige dag zit je hier zeker goed! Het paviljoen ligt op een van de hotspots van Scheveningen, waarbij de picknicktafels ideaal zijn met kinderen die liever op het strand rondrennen dan stilzitten. Hebben ze trek gekregen? Op het menu staat genoeg om lekker van te smullen! Tip: wanneer je overnacht in Hotel Boulevard ben je in no time op de leukste plekjes!

Beeld: De Koele Costa

7. De Koele Costa, Noordwijk aan Zee

Deze hippe strandtent met houten interieur is ideaal voor een écht gezinsuitje. Zoek een mooi plekje uit op de loungebank en bestel iets lekkers van de kaart. Kunnen jullie geen genoeg krijgen van het mooie Noordwijk aan Zee? Dan kun je zelfs verblijven in een van de vijf strandhuisjes die naast het paviljoen staan. Eten en slapen op het strand. Kan het nog mooier?

Beeld: Zandiego

8. Zandiego, IJmuiden

Je hebt kindvriendelijkheid in alle soorten en maten, maar Strandpaviljoen Zandiego beschikt over maar liefst 10 trampolines. Need we say more? Tel daar een speeltuin en heerlijke menukaart bij op en iedereen zal een geweldig leuke middag hebben in IJmuiden. Gegarandeerd genieten!

Beeld: Strand Café DOK

9. Strand Café Dok, Renesse

Dagje strand of met vakantie in Renesse? Een bezoek aan Strand Café Dok is met kinderen altijd een goed idee! Waarom? Komt ‘ie: de strandtent beschikt over een indoor- en outdoor speeltuin, kleuterbioscoop, reuze iPad en het populaire piratenschip. Overweeg je een vakantie in Renesse? Vakantiepark De Zeeuwse Kust is al even kindvriendelijk.

Beeld: Rapa Nui

10. Rapa Nui, Bloemendaal

Rapa Nui komt in menig lijstje voor van leukste strandtenten en ook kinderen mogen het hippe paviljoen in Bloemendaal graag bezoeken. Dit komt vooral door de vrolijke kleuren en leuke zandbak weliswaar, maar dat zorgt er wél voor dat jij rustig van je drankje of lekkere lunch kunt genieten. Iedereen blij!

Welke beachclub is jouw absolute favoriet met kinderen? Deel je tips met ons in de comments!