10 populaire campings in België met de beste score voor hygiëne

Redactie - 27 januari 2019

10 populaire campings in België met de beste score voor hygiëne

Redactie - 27 januari 2019

In België vind je de mooiste campings in de natuur, met watervallen, rivieren en strandjes. Als je gaat kamperen met eigen accommodatie, dan is het belangrijk dat het sanitair schoon is. Deze tien populaire campings in België scoren volgens jullie reviews op Zoover het best op hygiëne.

De Chênefleur - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

10. De Chênefleur

Op driesterrencamping De Chênefleur verblijf je midden in de natuur van Belgisch Luxemburg. Een groene camping direct aan de rivier La Semois. De staanplaatsen zijn ruim en het sanitair is modern en schoon. Deze camping scoort zowel gemiddeld als op hygiëne een 7,3.

Bertrix - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

9. Bertrix

Bertrix is een ideale plek voor je gezinsvakantie. Vooral jonge kinderen vermaken zich hier in het speelbos, de speeltuin of het zwembad. Houd er rekening mee, dat dit een vrij grote camping is. In het hoogseizoen is het er vaak druk. Camping Bertrix scoort gemiddeld een 7,7.

l'Eau Rouge - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

8. L’Eau Rouge

L’Eau Rouge (8) is een kleinschalige en gezellige camping. Je hebt altijd een goed overzicht op het terrein, zodat kids onbezorgd hun gang kunnen gaan. Er is leuke animatie: wat dacht je van boogschieten? De omgeving leent zich uitstekend voor uitstapjes. Tip: bezoek de watervallen van Coo. Je zult niet geloven dat dit natuurwonder zo dicht bij huis te vinden is.

Hohenbusch - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

7. Hohenbusch

Op Hohenbusch ben je aan het juiste adres als je van eenvoud houdt. Want naast animatie voor jonge kinderen en een zwembad, vind je hier vooral rust. Zo is er geen supermarkt of restaurant, maar kun je wel patat, snacks en een ontbijtje krijgen. Of je nu verblijft op een staanplaats of in een huuraccommodatie, je hebt altijd genoeg ruimte én je kunt kiezen voor privé-sanitair. Hohenbusch scoort een 7,9.

Spineuse Neufchâteau - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

6. Spineuse Neufchâteau

Al eens verbleven in een safaritent? Op Spineuse Neufchâteau kan je glampingvakantie beginnen. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon je eigen tentje opzetten. De camping ontvangt een 8,3 én een Zilveren Zoover Award. Jullie schrijven dat het sanitair brandschoon is en je heel goed kunt eten in de bistro van de camping. Reviewer Selina raadt de biefstuk aan.

Ile de Faigneul - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

5. Ile de Faigneul

Voor een avontuurlijke en actieve gezinsvakantie zit je meer dan goed op Ile de Faigneul. Hier kampeer je op een bijzonder plekje in de natuur, want je kunt je tent direct aan de rivier opzetten. Zo kun jij een goed boek lezen, terwijl de kids naar hartenlust spelen en zwemmen. Deze kleinschalige camping in Poupehan-sur-Semois krijgt een 8,4.

Sandaya Parc la Clusure - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

4. Parc la Clusure

Parc la Clusure (8,2) in de Ardennen is een plek waar je naar terug wilt. Lynn: ‘Er is geen camping met zo’n warm ontvangst als Parc la Clusure! Het personeel is ongelofelijk toegewijd en vriendelijk, en heeft ervoor gezorgd dat onze groep nog dagenlang heeft nagepraat over het gastvrije ontvangst en het aanstekelijke enthousiasme van alle medewerkers!’

Moulin de Malempré - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

3. Moulin de Malempré

Op Moulin de Malempré vind je niet alleen schoon sanitair, maar ook nette accommodaties en overige faciliteiten. Niet voor niets dus dat de hygiëne op deze camping een dikke 9 scoort. De stacaravans zijn gloednieuw en supercomfortabel. Met een ligging aan de rand van de bossen maak je hier de mooiste wandelingen.

Pont de Deulin - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

2. Pont de Deulin

Pont de Deulin eindigt met een 9,3 op nummer 2, maar is wel de enige camping in dit lijstje die trotse eigenaar is van een Gouden Zoover Award. Naast de hygiëne zijn jullie positief over het eten en drinken. Reviewer Kathleen schrijft hierover: ‘Lekker eten met verse producten. De broodjesservice is heel gemakkelijk. Als afsluiter van het weekend hadden we het ontbijt in de bistro besteld. Dit was tot in de puntjes verzorgd.’

Anderegg - populaire campings in België scoren het beste op hygiëne

1. Anderegg

Natuurliefhebbers en rustzoekers zitten goed op Anderegg, de nummer 1 camping in dit toplijstje. Je vindt deze camping in Luik, in een omgeving met mooie fiets- en wandelroutes. Ook je trouwe viervoeter is welkom. Anderegg ontvangt gemiddeld een 9,1. Jacqueline schrijft: ‘Een zeer hondvriendelijke camping. Je kunt er fijn met je hond wandelen.’