10 bijzondere belevenissen in Egypte

Redactie - 14 maart 2020

10 bijzondere belevenissen in Egypte

Redactie - 14 maart 2020

Met alle historische bezienswaardigheden, gebouwen, artefacten en avontuurlijke activiteiten is Egypte echt een geweldige bestemming voor vakantiegangers die zich volledig in een bestemming willen onderdompelen. Wil jij eens op een andere manier in je vakantiebestemming duiken? Kies jouw favorieten uit deze lijst met bijzondere belevenissen in Egypte. Een lijstje zonder tempels dit keer.

Leer papier maken in Gizeh

Het waren de Egyptenaren die uitvonden hoe je papier maakt. Ze maakten schrijfmateriaal van pulp van de papyrusboom die nog steeds langs de Nijl groeit. Bij het Papyrus Instituut in Gizeh (waar de piramides zijn) kun je papier leren maken. Superinteressant, maar extra leuk omdat je overal papyrus souvenirs tegenkomt.

Ballonvaren in Luxor

Onvergetelijk! Ervaar de prachtige stad Luxor vanuit de lucht. Geniet in alle rust – bij voorkeur tijdens zonsopgang of -ondergang – van de uitzichten, de bergen en historische bezienswaardigheden.

Dieren verzorgen in Luxor

De ultieme doetip voor dierenliefhebbers! Luxor is natuurlijk bekend van de tombes, maar het is ook de thuishaven van ACE. Een organisatie die ervoor zorgt dat de Egyptische (werk)dieren, zoals overwerkte paarden, ezels, zwerfhonden en katten, niet worden vergeten. Ze kunnen hier alle hulp gebruiken, dus je mag hier prima een paar weken helpen. Voorafgaand of na je vrijwilligerswerk bezoek je natuurlijk een van de oudste steden ter wereld.

Word jij enthousiast van deze bijzondere belevenissen in Egypte en pak jij binnenkort je koffer voor een vakantie naar dit bijzondere land? Dit zijn onze favoriete logeeradresjes:

Vaar over de Nijl in een feloek

De Nijl is de langste rivier ter wereld met een oppervlakte van 6.650 kilometer. Verken de indrukwekkende rivier net zoals Cleopatra dat eeuwen geleden deed en ga het water op in een traditionele feloek. Een ontspannen manier om de Nijl te bewonderen en te genieten van de omgeving.

bijzondere belevenissen in Egypte - stad van de doden

Bezoek de dodenstad

Net buiten Caïro vind je de dodenstad, een stad die tot de zevende eeuw alleen maar lijken huisde. Ontstaan als Arabische begraafplaats tijdens de verovering van Egypte, heeft de necropolis zich inmiddels ontwikkeld tot een van de ergste sloppenwijken van Egypte. Een plek waar de doden en levenden buren van elkaar zijn. Een beetje een morbide uitstapje wel, maar het is zonder twijfel een van de mooiste begraafplaatsen ter wereld. Houd er wel rekening mee dat dit ongetwijfeld indruk gaat maken.

Hike naar de top van de Sinaïberg

De Sinaïberg is de beroemde plek waar Mozes de tien geboden van God ontving. De wandeling naar de top is relatief eenvoudig en beloont je met een prachtig uitzicht op de Zuid-Sinaï-bergketen. De ruige heuvels tot aan de horizon maken deze wandeling tot een onvergetelijke ervaring. Liever niet zelf lopen? Stap op de rug van een kameel.

bijzondere belevenissen in Egypte - kameel rijden zonsondergang

Maak een kamelentocht tijdens zonsondergang

De piramides van Gizeh, een van de zeven oude wereldwonderen, zijn nou een mooi doel om op je kameel naartoe te rijden tijdens de zonsondergang. De indrukwekkende piramides staan op het Gizeh-plateau, aan de rand waar de Sahara-duinen beginnen. Boek een ritje per kameel (of paard) en geniet van het glinsterende zand en je dierengezelschap.

Duik naar de verdronken stad Heracleion

Het was amper meer dan een legende. De stad Thonis-Heracleion verscheen alleen in zeldzame inscripties en oude teksten. Duizenden jaren lang was hij verborgen, diep onder zee. Na 1.200 jaar op de bodem van de Middellandse Zee werd de stad pas in 2001 door archeoloog Franck Goddio herontdekt. Trek je flippers aan en bind die duikfles op je rug voor een kijkje in wat ooit een van de grootste havensteden ter wereld was.

bijzondere belevenissen in Egypte - witte woestijn

Bezoek de witte woestijn

Een paar uurtjes van metropool Caïro ligt de witte woestijn, die je het gevoel geeft dat je op de maan beland bent. Door eeuwen van erosie en zandstormen zijn er bizarre abstracte beelden ontstaan, verspreid over het landschap. Zie het maar als een natuurlijk kalksteen-museum. Dat maakt een bezoek een must op dit lijstje met bijzondere belevenissen in Egypte.

Eet met de Nubiërs

Aan de oostelijke oever van Aswan koken de Nubiërs een traditioneel diner voor je in een typisch Nubisch huis. Een beetje toeristisch is het stiekem natuurlijk wel. Er staan namelijk ook marktkraampjes met handwerk en specerijen. Deze kleurrijke ervaring is mooi om wat meer te leren over de etnische stam uit Soedan en Egypte en te smullen van lokale lekkernijen.