Met deze Disneyfilms kom je de winter door

Tuti - 14 december 2021

Met deze Disneyfilms kom je de winter door

Tuti - 14 december 2021

De kerstvakantie staat voor de deur en waarschijnlijk heb je allerlei leuke winterse uitstapjes gepland voor het hele gezin. Maar heb je al een invulling voor de overige dagen als het buiten koud en guur is? Misschien klinkt een middag lekker warm onder een dikke deken met een kop warme chocolademelk en een toef slagroom erop wel goed in de oren. Kruip gezellig tegen elkaar aan kijk naar de leukste Disneyfilms. Zoover heeft de leukste (en nieuwste) films voor je op een rij gezet, met deze Disneyfilms kom je de winter door!

Met deze Disneyfilms kom je de winter door

Een zomer met “Luca” in Italië

Een ideale film om in de stemming te komen als je van plan bent naar Italië te gaan in de zomervakantie (of gewoon om even weg te dromen). Haal het zonnige Italië alvast naar je woonkamer met de film “Luca”. Hij beleeft een onvergetelijke zomer aan de Italiaanse Rivièra en deelt zijn avonturen met z’n beste vriend Alberto. Samen maken ze de mooiste herinneringen in het (fictieve) stadje Portorosso. Alleen hebben ze één groot geheim dat bedreigd wordt: ze zijn zeemonsters met een heel ander leven onder het wateroppervlak. Zal hun geheim onthult worden? Als je kinderen minimaal 6 jaar zijn, kijk dan snel hoe dit afloopt.

Met “Mulan” door China

In dit blogartikel ‘Met deze Disneyfilms kom je de winter door’ laten we je kennis maken met de film “Mulan” die in 2020 verfilmd is met echte acteurs. Als jouw kinderen ouder zijn dan 12 jaar en fan zijn van de Chinese vechtkunst en cultuur, kunnen ze met Mulan mee op ontdekkingsreis. Deze jonge meid riskeert alles om een van de grootste Chinese krijgers ooit te worden. Ze doet alles voor de familie-eer en haar vaderland. Ze verlaat haar familie en gaat, verkleed als een jongen, het leger in waar ze de plaats van haar vader inneemt. Een mooie meeslepende tienerfilm met een verhaal over opgroeien, dilemma’s en de familieband gecombineerd met een hoop actie.

Herbeleef de magie in de straten van Londen

Als je niet gaat kerstshoppen in Londen, beleef magisch Londen dan vanuit je warme woonkamer en geniet van deze Disney-klassieker “Mary Poppins Returns”. Je kent die musical uit 1964 misschien wel met de liedjes  ‘A spoon full of suger’ en ‘supercalifragilisticexpialidocious’. In de hernieuwde film uit 2018 laat Mary Poppins de familie Banks inzien hoe leuk het is om (wéér) kind te zijn. Ze keert terug naar Londen en viert dat alles, ja echt alles, mogelijk is… Zelfs het onmogelijke! Nieuwsgierig wat zij uit haar tas tovert? Als jouw kinderen minimaal 6 jaar zijn, laat ze dan lekker mee zingen en dansen. Misschien zing jij de liedjes wel het hardst mee en geniet je stiekem van een beetje nostalgie.

Betoveringen in Schotland

Als je minimaal 6 jaar of ouder bent, dan is deze verrassende film dat zich afspeelt in Schotland een aanrader. In de film “Brave” staat magie en moed centraal. Merida, de dochter van Koning Fergus en koningin Elinor, wordt op jonge leeftijd door haar moeder voorbereidt op de troon. Ze wilt niks liever dan haar eigen beslissingen maken dus gaat ze tegen oude gewoonte in en veroorzaakt chaos. In het bos ontmoet ze een heks die haar moeder moet doen veranderen. Er ontstaat een vloek en moet ze alles uit de kast halen om de betovering te verbreken voor het te laat is. Een prachtig verhaal over de liefde tussen moeder en dochter.

Cruisen door de Amazone

Nieuwe films uit 2021 staan natuurlijk ook op de lijst ‘Met deze Disneyfilms kom je de winter door’. Ga mee op zoektocht in de spannende en vrolijke film “Jungle Cruise”. Doctor Lily Houghton reist af naar de Amazone en huurt bij kapitein Frank Wolff een gammele boot, La Quila, om haar te vervoeren. Ze willen ontdekken of de mythe over een oude boom met ongekende geneeskracht waar is en gaan op onderzoek. Hun reis wordt verstoord door vele gevaren die zich verschuilen in het regenwoud. Als de geheimen van de verloren boom bekend wordt, hangt hun lot – en dat van de mensheid – aan een zijden draadje. Wil je meevaren? Dan moeten de kinderen wel minimaal 12 jaar zijn.

Fictie en fantasie in Zuidoost-Azië

Zijn jouw kinderen 6 jaar of ouder en hebben ze een rijke fantasie? Laat ze dan mee dromen met de Disneyfilm “Raya and the last Dragon”. Ergens in Zuidoost-Azië ligt het (fictieve) land Kumandra waar vroeger mensen en draken in harmonie naast elkaar leefden. Maar door een plaag werd het land bedreigd en offerden de draken zich op om de mensheid in leven te houden. Nu dat zelfde kwaad opnieuw om de hoek loert, is er voor Raya maar één oplossing: opzoek naar die beroemde laatste draak. Ga met haar mee en ontdek wat zij op haar reis tegen komt.

Humor en actie in het dierenrijk

Deze animatiefilm uit 2016, waar dieren de hoofdrol spelen, is zo grappig dat ie wel genoemd moet worden in dit blogartikel ‘Met deze Disneyfilms kom je de winter door’. In de dieren-stad “Zootropolis” krijgt de net afgestudeerde agent Judy Hopps eindelijk haar eerste grote zaak. Dieren raken vermist en hun natuurlijke aard komt weer boven. Ze kan alle hulp gebruiken, zelfs als dat van een sluwe vos is… Weet agent Hopps de zaak binnen 48 uur te kraken? Laat de kids samen met agent Judy Hopps op patrouille gaan als zij minimaal 6 jaar zijn.

De keuze is reuze!

Dit was een kleine greep uit grappige, avontuurlijke en meeslepende Disney & Pixar films waar je zeker de winter wel mee door komt. Droom vast lekker weg bij een van de bestemmingen die voorbij komen, maar er zijn nog zoveel meer fantastische (animatie) films zoals “Frozen & Frozen 2”, “Coco”, “Vaiana”, “Finding Nemo” & “Finding Dory”, “Rapunzel” en “Inside Out”. De lijst is eindeloos dus installeer iedereen voor de buis en kom maar op met die bak popcorn. Veel kijkplezier!