Stacaravans zijn weer cool: leuke campings met stacaravans bij ’t Gardameer

Redactie - 20 maart 2017

Stacaravans zijn weer cool: leuke campings met stacaravans bij ’t Gardameer

Redactie - 20 maart 2017

Durfde je vroeger écht niet aan je vrienden te vertellen dat je tijdens de familievakantie in een stacaravan – zo niet hip – logeerde? Tegenwoordig zijn stacaravans weer helemaal je-van-het. Praktisch, cool, betaalbaar en gewoon heel leuk! We hebben 5 toffe campings met stacaravans voor je bij het Gardameer verzameld.

Pssst: wist je dat een vouwwagen ook weer helemaal ‘in’ is in 2017? Doen!

Beeld: Camping Picantelle

Camping direct aan het Gardameer: Bella Italia 

Als je terugdenkt aan vroeger, al kamperend Europa door, komen er vast herinneringen boven van Spanjaarden die de volumeknop ’s avonds goed wisten te vinden, Tetris spelen voor de tent, verbrande Engelsmannen en stokbroden halen bij het campingwinkeltje. Anno 2017 maakt kamperen zijn comeback. Campings boordevol activiteiten en faciliteiten voor kinderen zijn een waar paradijs voor ouders. En, het allerbelangrijkste: de camping wordt tegenwoordig gebruikt als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen en niet als bestemming op zich. Op naar camping – of moeten we Glamping zeggen? – Bella Italia aan het Gardameer!

Alle campings rond het Gardameer vergelijken? Bekijk hier ons handige overzicht!

Stacaravan Bella Italia

Na een druk jaar is een stacaravan in de Italiaanse natuur precies wat je nodig hebt. Outdoorsy genoeg om je nog het gevoel van kamperen te geven, maar binnenhuis genoeg om het al thuis te laten voelen.

Bella Italia is echt een super leuke camping. We hadden een premium variant stacaravan. Je betaalt iets meer dan de gemiddelde stacaravan, maar dan zit je er net iets luxer en mooier bij’. – Familie van der Kolk

Camping met glijbanen en zwembaden: Piani di Clodia 

Vijf zwembaden en glijbanen waar de kinderen nog lang over na zullen praten: op Camping Piani di Clodia bij Lazise verveel je je geen seconde. Het gezellige nabije stadje Lazise staat bekend om haar ijs om je vingers bij af te likken en de leukste markt van de buurt. Ook het pretpark Gardaland ligt om de hoek.

Stacaravans zijn hier omgedoopt tot superdeluxe maxicaravans, van alle gemakken voorzien. Verschillende slaapkamers, complete badkamers, inloopkasten en houten terrassen. Wouw! Zo’n mooie stacaravan wil je na aankomst direct op Facebook met je vrienden delen. Gelukkig is wifi in de prijs inbegrepen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/italie-kamperen-rond-het-gardameer/”]

Typisch Italiaanse camping: Piantelle

Heb je een plekje op Camping Piantelle weten te bemachtigen? Dan kun je bijna pootjebaden vanuit je stacaravan. Deze camping ligt namelijk direct aan de zuidwestkant van het meer in een lekker groene en rustige omgeving. En vanuit je wankelende campingstoel heb je een schitterend uitzicht op de heuvels rondom het Gardameer. Dump de opblaasboot bij de kids en pak zelf een ‘batello’ in het haventje van Moniga del Garda voor een mooie rondvaart over het meer. En we waarschuwen je: ‘Water-wars’, dé attractie van de camping, gaat ongetwijfeld voor mooie vakantieverhalen zorgen!

We zaten in een mobile home met drie slaapkamers, mét zicht op het Gardameer. Binnen één minuut zaten we op het kiezelstrand.’ – Anke

Camping met schaduwplekken: Euro Selvilla 

Aan de oostkust van het drukbezochte Gardameer ligt Camping Euro Selvilla. Omgeven door olijf-, citrus- en pijnbomen zit het met die typisch Italiaanse sfeer wel goed! En dankzij die bomen hoef je ook niet te verpieteren in de zon, maar kun je lekker bijkomen in de schaduw. Met stacaravans met namen als Puccini Riviera, Verde Zeezicht en Venus Albatross kom je tijdens het boeken van je vakantie direct in de juiste stemming, toch?

Het is een mooie camping met fijne schaduwplekken. De stacaravans worden gezellig afgewisseld met kampeerplekken. En het personeel is erg vriendelijk.’ – Elyse

Camping aan de Po: Altomincio Family Park

Altomincio Family Park is zo’n camping waar de jonge kampeerdertjes het voor het zeggen hebben. Bij Peschiera del Garda ligt Valeggio sul Mincio aan de oever van de Mincio. Niet direct aan het Gardameer dus, maar aan een rivier die het Gardameer met de Po verbindt. Die surfplank van de kinderen kan dus ook hier mee op vakantie, golven of niet: zij vermaken zich wel in het water.

Tahiti, Waikiki. Fiji. Voor deze keer hoef je er niet voor naar de andere kant van de wereld te vliegen. Het zijn de luxe stacaravans van deze camping. Tahiti heeft bijvoorbeeld maar liefst twee badkamers! Ideaal voor een vakantie met tieners.

Waar kampeer jij het liefst aan het Gardameer? Deel je tips in een reactie of review.