Zo Selecteer Je De Perfecte Camping Voor Je Huisdier

Redactie - 4 augustus 2016

Zo Selecteer Je De Perfecte Camping Voor Je Huisdier

Redactie - 4 augustus 2016

Drie weekjes op een prachtige camping zitten met een zee van ruimte om je heen en weten dat je hond of kat ondertussen ergens achter de omheining van een pension zit. Het klinkt een beetje tegenstrijdig! Van een bordje met ‘huisdieren toegestaan’ tot een waar hondenparadijs: Steeds meer campings verwelkomen graag je complete familie. Maar hoe selecteer je de perfecte camping voor je huisdier tussen het aanbod?

Do: Op faciliteiten selecteren

Een goede omheining, extra grote kampeerplekken, speciale dierentrainer of zelfs een honden- zwembad: diervriendelijke campings in Europa komen in vele gradaties. Zo heeft het vakantiepark Dogglywood in het Duitse Thüringer Wald een heuse agility baan voor je hond klaarliggen en een ‘Doggy-splash’ wassalon. Dit alles maakt de camping de trotse eigenaar van een bronzen medaille in de Zoover Awards 2015 (categorie Duitse vakantieparken). Is deze camping nou net niet in de buurt van dat idyllische dorpje waar je zo graag heen wilt met je hele gezin? Geen probleem! Je vind perfecte campings voor je huisdier van Europa tot Amerika. Ok, ze hebben niet allemaal een honden-gedragsspreekuur, maar je hond, kat of andere viervoeter is wellicht al best tevreden met voldoende bewegingsruimte en al die extra buitenlucht. Check in ieder geval altijd van tevoren online, per email of bij onze reviews of huisdieren inderdaad welkom zijn. 

Perfecte Camping Voor Je Huisdier

[article href=”http://weblog.zoover.nl/dagje-uit/aapjes-kijken-11-toffe-dierentuinen-europa/”]

Don’t: De avontuurlijke natuur van jouw kat verkeerd inschatten

Je kat meenemen op een wandeltocht door de bergen? Je kat omdopen tot een scheepskat tijdens je dagje zeilen? Doe van te voren wel even een kleine persoonlijks- check. Verschillende katten-specialisten zweren bij het ‘kleurenmodel’. Een speelse ‘groene’ kat is uit op avontuur en heeft weinig moeite zich aan te passen aan een nieuw kampeerplekje, terwijl dit met een afhankelijke, ‘oranje’ versie (ook wel bekend als  ‘De schootkat’) wel eens lastiger kan worden. En hoe groots en idyllisch je plannen voor dat kampeeravontuur met je kat ook zijn; tegen het vaste plekje op de vensterbank van een ‘paarse’ kat kan zelfs de groenste, rustigste en zonnigste camping niet op…

Perfecte Camping Voor Je Huisdier

Do: Voor kamperen ‘glamping’ stijl gaan samen met je huisdier!

Heb je eenmaal bevestigd dat jij in het trotse bezit bent van een reisavonturen-proof huisdier, dan sta je voor nog een belangrijke beslissing: ga je voor het ‘back-to-basics’ gevoel, compleet met eigen iglo-tentje, gedeelde wc-gebouwen en een één-pits-gasbrander als keuken, of kies je voor een luxere beleving? Een weekje overnachten op het Sloveense Glamping Gozdne Vile valt in ieder geval in deze tweede categorie. Deze huisdiervriendelijke camping ligt niet alleen middenin de natuur (lees: wandelmogelijkheden!), maar elk hutje is ook nog eens voorzien van een houten hot tub en een picknick ontbijtje. Zo is je hond in ieder geval verzekerd van een uitgeruste baas die helemaal klaar is voor die lange wandeling langs het meer bij Bled.

Don’t: De omgeving vergeten te checken op uitlaatplekjes

Voor de hondenliefhebbers onder ons is het cruciaal voor dat vakantiegevoel: een fijne plek om je hond uit te laten. Ook om zes uur ’s ochtends of net voordat je ’s avonds na een lange barbecue je tent wilt in duiken. Oftewel: je wilt er vooral niet eerst voor moeten rijden! De Camping La Côte de Nacre in het Franse Normandië is zo’n plek: gelegen nabij een strand en omringd door wandelpaden, heb je alle ruimte om te wandelen, rennen, zwemmen en uit te laten. Een andere Franse optie met een hond-vriendelijk strand dichtbij is Criques de Porteils in Roussillon (inclusief een wijngaard en een enorm zwemparadijs voor jou!). Nog meer diervriendelijke campings bekijken? Check hier ons handige overzicht van alle campings in Normandië!

Is jouw hond niet zo’n reiziger en houd je het liever wat dichter bij huis? Bij onze oosterburen vind je ook een ruime keuze aan huisdiervriendelijke campings. Een perfecte optie is Parc la Clusure in de Ardennen, die is voorzien van een hondenuitlaat- pad.

Perfecte Camping voor je Huisdier

[article href=”http://weblog.zoover.nl/kamperen/7-onmisbare-camping-tips-die-je-nog-niet-kent/”]

Do: Een camping kiezen met oppasservice

‘Vind jij, net als wij, dat een hond een volwaardig familielid is?’ Een website met zo’n openingstekst moet een goed teken zijn! De hondenliefhebbers van Hasmark Strand Camping (Funen, Denemarken) denken graag met je mee. Van mogelijkheden voor lange wandelingen, een uitgestrekt strand tot een hondenbad: met de faciliteiten zit het wel goed. Maar wat doe je als je een middagje wilt ronddobberen in het waterpark of wilt wegdommelen in het Turkse stoombad? Waar je thuis een beroep kunt doen op je vaste uitlaatdienst of lieve buurvrouw, kun je daar op een camping natuurlijk niet vanuit gaan. Gelukkig is daar de ‘hondentuin’ waar je jouw hond met een gerust hart kunt achterlaten.

Houd je het graag iets zonniger? Ook ‘Dog Camp’ Union Lido nabij het Italiaanse Venetië biedt een hondenoppas en is een perfecte camping voor je huisdier. Terwijl je hond, onder professioneel toezicht, geniet van een verkoelende bak water aan de dog bar, kun jij een middagje kathedralen en musea bekijken in Venetië!

Don’t: Een te lange reistijd plannen

Of je huisdier nou een avonturier is of niet, er zijn weinig dieren die houden van urenlange autoritten. Een perfecte camping voor jou en je huisdier ligt het liefst dan ook niet duizenden kilometers verderop. Gelukkig hoef je ook helemaal niet ver te reizen om een idyllisch plekje voor jouw hele (dieren-)familie te vinden. Nederland heeft veel ruime, groene huisdiervriendelijke campings op bijzondere plekken. Zoals op de Kampeerboederij Hof van Libeek in Sint Geertruid waar behalve je kat en je hond ook je paard van harte welkom is. Of in Zeewolde, waar je samen met je hond kunt genieten van het Erkemeder (honden-)strand en de omliggende natuur. En: van de Erkemder-Hondendag (de volgende is in september 2017), een dag vol workshops en activiteiten. Waaronder para agility (?) en dog dance wedstrijden.

Ben je benieuwd waar je in Nederland nog meer samen met je hond terecht kunt? Lees onze blog ‘Met Je Hond Op Vakantie In Nederland? Dat Kan Hier!

Heb jij een avontuurlijke kat of hond die graag met je mee kampeert? Ken jij een perfect diervriendelijk kampeerplekje? Laat het ons weten in de reacties of schrijf een review!