Buiten de deur koken: lekkere lunch voor op de piste

Redactie - 3 maart 2018

Buiten de deur koken: lekkere lunch voor op de piste

Redactie - 3 maart 2018

Ga je op wintersport, maar heb je geen zin of geld om elke middag aan te schuiven voor een schnitzel of bord patat? Bring your own lunch voor op de piste! Deze makkelijke en voedzame snacks bieden een prima piste-lunch.

lunch voor op de piste

Ski-Sandwich

Niets mis met een good old sandwich als lekkere lunch voor op de piste. Shop vers brood en lokale kaasjes in de vakantiesuper en bouw een paar fijne exemplaren. Bijvoorbeeld een sandwich met een laagje mayo, emmentaler en komkommer of een kaiserbroodje met zalm, roomkaas en bieslook.

lunch voor op de piste

Panzanella

Panzanella: Italiaanse broodsalade

Op wintersport in Italië blijf je ook met een zelfbereide lunch in Italiaanse sferen. Brood van gisteren over? Snij of scheur het in dobbelstenen en gooi er rode ui, tomaten, feta, olijven, komkommer, salami, olijfolie, azijn, citroensap én Italiaanse kruiden bij en je hebt een heerlijke Italiaanse Panzanella – ofwel: broodsalade. Makkelijk mee te nemen en koud het lekkerst.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/buiten-de-deur-koken/buiten-deur-koken-stevige-wintersportgerechten/”]

lunch voor op de piste

Spinazieknödels

Spinazieknödels to go

Deze lekkere en voedzame spinazieballetjes vormen het perfecte pauzehapje op de Oostenrijkse piste. Rol en kook de balletjes de avond van te voren in je eigen Tiroler keuken. In het luxe appartement Alpine Estate in Oostenrijk is dat bepaald geen straf.

Men neme voor een portie knödels:

  • 250 gram in dobbelsteentjes gesneden Duits witbrood (liefst oud)
  • 250 gram fijngehakte spinazie
  • 80 gram boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram kaas (pittig of belegen)
  • 2 eieren
  • een scheutje warme melk
  • een mespuntje zout

Je kookt de balletjes ongeveer twintig minuten in kokend water en klaar!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-in-skicircus/”]

lunch voor op de piste

Stokbroodje chocoladereep

Niets is Franser dan een wintersportlunch met een belegd stokbrood! Macron pleitte er onlangs zelfs voor om de Franse baguette voor te dragen als cultureel erfgoed op de UNESCO-lijst. Écht lokaal doen? Beleg je brood met chocola. Er bestaan in de supermarkt speciale beleg-varianten, maar je favoriete reep uit het snoep-schap volstaat ook.

lunch voor op de piste

Röstiburger

Zwitserse Röstiburger

Rösti is een Zwitsers aardappelgerecht dat vroeger werd gegeten als ontbijt, maar vandaag de dag dienst doet als lekkere snack of lunch, vooral tijdens wintersport!

Het recept: Rasp gekookte aardappels, meng met gesnipperde ui en druk het mengsel plat in de pan. Bak als grote krokante aardappelkoek in wat boter en besprenkel met geraspte kaas en bieslook. Deze smakelijke home made burger zorgt voor genoeg energie voor nog een middag op de Zwisterse piste.

Wat vind jij een lekkere lunch voor op de piste? Deel het in de comments!