Kamperen in België? Check onze toplijstjes

Redactie - 10 september 2019

Kamperen in België? Check onze toplijstjes

Redactie - 10 september 2019

Kamperen in België is ideaal voor gezinnen. Je hebt géén eindeloze autoritten maar wel de mooiste natuur en van die vertrouwde frieten op het menu. Wat wil je nog meer?! Check deze toplijstjes van populairste en meest kindvriendelijke campings in België en boek alvast de beste plek voor het komende seizoen.

Kamperen in België - Spa-d-Or

De 15 populairste campings van België

Wil je lekker op vakantie, maar zie je op tegen een urenlange autorit met files? Boek dan een campingvakantie naar het charmante België. In het najaar kun je hier heerlijk genieten van de prachtige herfstkleuren in de bosrijke gebieden. Tijdens een voorjaars- of zomervakantie is het lekker vertoeven aan de kabbelende rivieren. Wij hebben een top 15 opgesteld van de populairste campings in België. Of je nu dicht bij een dorp wilt verblijven of juist midden in de natuur met onze lijst heb je de populairste Belgische campings op een rij.

Spa d’Or Le Confluent Panoramacamping Petite Suisse
BestCamp Nieuwpoort Camping Olympia Moulin de Malempré
Familiecamping Pont de Deulin Au Bord de l’Ourthe Capfun L’Hirondelle
De Chênefleur L’Ourthe Hohenbusch
Spineuse Neufchâteau Polleur Camping Bertrix

Kamperen in België - Pont-de-Deulin

De 10 populairste kindvriendelijke campings in België

België is een perfect vakantieland voor gezinnen. Vooral de Belgische Ardennen zijn met de donkere bossen, mysterieuze grotten en watervallen één groot avontuur. Ook kindvriendelijke campings zijn er genoeg. Bekijk onze top 10 van de populairste kindvriendelijke campings in België. Wie weet zit jij binnenkort ook met het gezin op een van deze campings gezellig rond het kampvuur.

Camping Pont de Deulin

Op nummer 1 staat camping Pont de Deulin. Deze camping ligt in Deulin in een prachtig natuurgebied langs de rivier de Ourthe. Met een eigen speeltuin met trampoline, pingpongtafel en speelveld een leuke gezinscamping. Deze camping won zelfs een Gouden Zoover Award. Het sanitair is schoon en goed onderhouden. In de cafetaria kun je smullen van dagverse producten. Ga je een dagje op pad? Bestel dan via de broodjesservice een heerlijke lunch. Met een gemiddelde van 9,1 een terechte nummer 1 in onze top 10.

Kamperen in België - Pont-de-Deulin2

Benieuwd naar de andere adresjes uit de top tien om te kamperen in België? Check de rest van de top tien van kindvriendelijke campings.

Parc la Clusure Ile de Faigneul Amberloup
Hohenbusch Moulin de Malempré Bertrix
Camping Anderegg Spineuse Neufchâteau l’Eau Rouge

Kamperen in België - Hohenbusch

De 5 populairste campings in België die het best scoren op zwembaden

De prachtige bosrijke gebieden in België zijn perfect voor een kampeervakantie en om te wandelen en te fietsen. En kinderen vinden het natuurlijk heerlijk om uren te spetteren in het zwembad. Dit zijn de vijf populairste campings in België die het best scoren op zwembaden.

1. Moulin de Malempré

Op nummer 1 staat Camping Moulin de Malempré.. Deze gezellige camping scoort gemiddeld een 9,1. Je wandelt hier zo de prachtige bossen van de Ardennen in.

2. Hohenbusch

Camping Hohenbusch ligt in het prachtige natuurgebied van Burg-Reuland. Een kleinschalige camping, die vooral wordt bezocht door jonge gezinnen. Het terrein is overzichtelijk en kinderen voelen zich hier meteen thuis.

3. L’Eau Rouge

Midden in de Belgische Ardennen, nabij Stavelot, ligt Camping L’Eau Rouge. Een gezellige familiecamping met leuke animatie voor de kids en op steenworp afstand van het Circuit Spa-Francorchamps.

4. Spineuse Neufchâteau

Spineuse Neufchâteau ligt in het groene hart van Neufchateau. Een echte gezinscamping voor een sportieve vakantie.

5. Betrix

In het bosrijke natuurgebied van de Belgische Ardennen ligt Camping Bertrix. Een heerlijk startpunt voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten.