Kamperen bij gastvrije minister

Redactie - 24 december 2007

Kamperen bij gastvrije minister

Redactie - 24 december 2007

Toen we kwamen aanrijden liep hij in zijn zwembroek rond, dicht bij het restaurant van zijn vrouw. Hij sprak ons meteen aan en vroeg naar onze plannen. Ik vertelde dat we de volgende dag gingen duiken bij het voormalige Greenpeace-schip Rainbow Warrior en op zoek waren naar een camping die nog wel plaats heeft. Hij bood ons meteen een gratis kampeerplek aan boven op zijn berg met een schitterend uitzicht over de Matauri Bay.

’s Avonds nodigde hij ons uit voor een gratis etentje in het restaurant van zijn vrouw. We hebben hele boeiende gesprekken gehad en de halve wereldproblematiek besproken. Hij vertelde dat-ie van oorsprong een Maori was en in het verleden minister van Maori-zaken was. Tegenwoordig is hij minister van Toerisme, zo liet hij weten. Hon Dover Samuels is een hele relaxte vent met markante snor en hoed. Ik proefde wel dat hij een welgestelde man met aanzien is. Hij heeft nog voor ons op z’n gitaar gespeeld. Toch konden we niet geloven dat hij echt minister is. De volgende dag als een speer naar een internetcafé en bij Google de naam ‘Hon Dover Samuels’ ingetikt. We zagen ook fotoafbeeldingen en stootten elkaar aan; het was hem echt!

Lees voor meer vakantieverhalen het boek Het is hier geweldig… van auteur Raph Schouten. Deze opmerkelijke vakantiebelevenissen zijn gebaseerd op de beoordelingen op Zoover. Lief en leed, top en flop wisselen elkaar af. De vijftig verhalen zijn geïllustreerd met vakantiefoto’s die door de geïnterviewden zelf zijn gemaakt.

Bestel het boek Het is hier geweldig… op www.bol.com.