Is San Felice del Benaco het Gardameer op haar mooist?

Redactie - 21 juni 2018

Is San Felice del Benaco het Gardameer op haar mooist?

Redactie - 21 juni 2018

Jullie meningen zijn verdeeld. Waar de één zweert bij Sirmione, gaat de ander al jaren voor die ene camping in Riva del Garda. Eén ding is zeker. Aan vakantiedorpen en topcampings geen gebrek, aan het Italiaanse Gardameer! Hierbij drie redenen waarom je keuze dit jaar voor een vakantie in San Felice del Benaco moet vallen.

Vakantie in San Felice del Benaco - uitzicht1. San Felice del Benaco is ideaal voor zonaanbidders EN cultuurliefhebbers

Goede stranden, mooie uitzichten, leuke bezienswaardigheden: sommige vakantiedorpen hebben het simpelweg allemaal. In San Felice del Benaco kun je struinen langs barokke kerken, weelderige tuinen en eeuwenoude kasteelruïnes. Om vervolgens ’s middags voldaan neer te ploffen op een van de dichtstbijzijnde stranden aan het Gardameer. Het maakt een vakantie in San Felice del Benaco leuk voor iedereen die graag authentieke Italiaanse dorpjes combineert met een gezonde dosis zon, zee en kronkelweggetjes.

Vakantie in San Felice del Benaco - wijngaard2. San Felice del Benaco is omringd door wijngaarden

De locatie is misschien wel het allermooiste aan een vakantie in San Felice del Benaco. Waar je ook kijkt, overal zie je glooiende wijn- en olijfgaarden en knalgroene heuveltoppen. En tja, dan zit er natuurlijk weinig anders op dan zelf een glas (of twee) te testen. Je wilt natuurlijk wel weten welke buurman de allerbeste wijnboer van Italië is. Onder andere bij wijngaard Le Chiusure kun je terecht voor een wekelijkse wijnproeverij.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/gardameer-italie-sfeervolle-dorpen/”]

Vakantie in San Felice del Benaco - kamperen3. Vakantie in San Felice del Benaco: topcampings voor het uitkiezen

Tussen al die wijngaarden en kasteelruïnes is gelukkig meer dan genoeg ruimte voor jouw sleurhut. Tijdens een vakantie in San Felice del Benaco heb je de keuze uit campings in meerdere soorten en maten. Wil je graag het strand binnen handbereik hebben? Dan is Camping Fornella een goede keuze. Liever midden in de natuur verblijven? Reserveer dan een plekje op Camping Europa Silvella. Ook als je kiest voor pure luxe zit je goed in San Felice del Benaco. Op Glamping Camping Village Weekend boek je jouw eigen cottage met jacuzzi.

Al op vakantie in San Felice del Benaco geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw review!