Deze Nederlandse campings maken kans op een Zoover Award!

Redactie - 6 december 2019

Deze Nederlandse campings maken kans op een Zoover Award!

Redactie - 6 december 2019

Het is bijna weer zo ver: in januari vinden de Zoover Awards 2020 plaats en dat betekent dat veel accommodaties kans maken op zo’n felbegeerde Zoover Award. Dit zijn de kanshebbers in de categorie Beste Campings van Nederland. Heb je meteen een handig lijstje met Nederlandse top campings!

Nederlandse campings die kans maken op een Zoover Award

Dit zijn de tien Nederlandse campings die kans maken op een Zoover Award in de categorie Beste Campings van Nederland. In willekeurige volgorde zijn hier de genomineerden:

Camping Minicamping Schapendal

Deze gemoedelijke, knusse minicamping heet niet voor niets Schapendal: op de camping tussen de weilanden op de grens van Friesland en Drenthe staan niet alleen caravans en tenten, maar ook schapen. Kamperen midden in de natuur dus, maar wel van alle gemakken voorzien. Vakantieganger Annet laat weten in een review: ‘Een heerlijke camping waar je echt tot rust komt en de mensen nog vriendelijk zijn. In een mooie omgeving op de grens van Friesland en Drenthe.’

Camping De Maasakker

‘Een camping om naar terug te komen’, aldus vakantiegangers Esther en Theun: ‘Op camping De Maasakker vind je rust, ruimte en gastvrijheid. Geen toeters en bellen, maar wel een mooie kampvuurplek en een gezellig terras. Camping De Maasakker is een heel goede uitvalsbasis voor een prachtige fietstochten door een rivierenlandschap met gezellige, kleine stadjes.’

Camping Minicamping Boudewijnskerke

In Zoutelande vind je de gezellige familie minicamping Boudewijnskerke die al de Zoover Silver Award won in 2018. De camping wordt omschreven als gastvrij en een warme deken. De eigenaren Jorim en Angelina staan bekend als hulpvaardig en er is genoeg te doen op de camping: ‘Het is telkens weer genieten van de onverwachte activiteiten voor jong en “oud” zoals een ritje op een paard voor de kinderen, een volleybalwedstrijd , ladiesnight of een cuptournooi. Een prachtige plek als basis voor leuke uitstapjes, zoals een bezoekje aan een prachtige pluktuin, het strand en de gezellige markten op fietsafstand’, laat Anneke en haar gezin weten.

Camping Minicamping Molenallee

Voor wie gek is op de Hollandse flora en fauna: je zit goed met je tent of caravan op minicamping Molenallee in Loenen (Gelderland). Kampeerders Adrie en Bep schrijven in een review: ‘Een heerlijk rustige camping in een mooie omgeving om heerlijk te wandelen en te fietsen. Wij zijn echte natuurliefhebbers en hebben hier dan ook veel wild gespot. Ook naast de camping hebben we reeën en roofvogels gespot, zoals de Buizerd, De Wespendief, Slangenarend (zeldzaam), en de Bosuil. Op de Loenermark hebben we grote herten gespot met prachtige grote geweien, en ook veel wilde zwijnen gezien gewoon overdag! Kortom genoeg om te zien hier. Wij bedanken Joop en Carine voor hun gastvrijheid en het mooie en schone sanitair! Tot volgend jaar! Ja we hebben alvast weer geboekt.

Camping De Hal

In 2018 won camping de Hal op Texel al een Zoover Gold Award, zou dat in 2020 weer lukken? In elk geval is de camping heel gastvrij, kindvriendelijk en schoon. Ook de eigenaren worden geroemd in de reviews, zoals door vakantieganger Rikus: ‘Mooie camping, vriendelijke eigenaren, goed en schoon sanitair, kortom een geweldige camping. We komen zeker nog eens terug.’

Camping Boerderij Camping Demmerik

Voor een rustige camping in de natuur reis je af naar Vinkeveen, naar boerderijcamping Demmerik. Kampeerder Fred laat in zijn review weten: ‘Vriendelijke eigenaren, een prachtige rustige camping midden in de natuur, ‘s morgens hoor je de koeien loeien. Ruime plaatsen, schoon sanitair. Echt een aanrader, wij komen zeker nog eens terug om verder de mooie omgeving te bekijken.

Camping Pipowagen

Kamperen in een Pipowagen, welk (groot) kind wil dat nou niet? Hilde omschrijft de camping perfect in haar review: ‘Wij waren hier voor de 3de keer, telkens met 1 van onze kleinkinderen. Die vonden het altijd super en willen nog eens terug! Het speelbos, de dieren, de trampoline… Ik maak elke keer een fotoboek en dat zorgt voor heel lang nagenieten! De Pipowagens zijn leuk ingericht, comfortabel en met smaak. Douches en toiletten onberispelijk. Ontbijt was heerlijk maar veel te veel! Omgeving is zalig om te fietsen.’

Camping de Hazenakker

In Limburg vind je de charmante camping De Hazenakker waar je je meteen thuis voelt. Opvallend aan deze camping is de grote hoeveelheid bloemen die je overal ziet. Judith komt hier al jaren en laat weten: ‘Fantastische rustige camping waar gezelligheid een groot goed is. Je voelt je echt te gast en er worden leuke dingen georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Ik kom hier nu al 10 jaar en hopelijk nog vele jaren. De eigenaren zijn erg vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Eigenlijk gaat de tijd hier altijd veel te snel.

Camping Landschapscamping Het Veentieshof

In 2018 ging landschapscamping het Veentieshof er met een Zoover Gold Award vandoor, zal dat dit keer weer zo zijn? De camping wordt geroemd om haar prachtige uitzicht op het natuurgebied Mantingerzand. Vakantiegangers Johan en Gesina gaan in elk geval volgend jaar weer: ‘De Veentieshof is een prachtige en rustige camping! Zeer inventief ontworpen. De hagen zijn schuin geplaatst, hierdoor is er optimale privacy. Daarbij hebben alle kampeerplaatsen weids uitzicht op het natuurgebied Mantingerzand. Daar de zon te zien opkomen of ondergaan is genieten! De plaatsen zijn groot. We hebben mooie fietstochten kunnen maken en dichtbij heerlijk uit eten in de buurt van de camping. Peter en Petra zijn hartelijk, zeer gastvrij en behulpzaam, inclusief hun zonen! Kortom, voetjes in het gras in de boomgaard onder de perenboom. We hebben gelijk voor volgend jaar geboekt!

Camping Minicamping de Venneweide

In het Noord-Brabantse Alphen kun je ontspannen op minicamping de Venneweide die al eerder bekroond werd met een Zoover Gold Award. Weer maken ze kans op een award, en volgens kampeerders Tannie en Sjaak verdienen ze die om de volgende redenen: ‘Het is een hele mooie, schone, gezellige, prachtige top camping. Fantastische eigenaren, altijd een praatje. Een prachtig luxe sanitair gebouw. Ruime plaatsen. Komen zeker weer terug, een echte aanrader.