Buiten de deur koken: tips voor een Oostenrijkse winterBBQ

Redactie - 4 oktober 2017

Buiten de deur koken: tips voor een Oostenrijkse winterBBQ

Redactie - 4 oktober 2017

Oostenrijk is de ultieme locatie om buiten de deur te koken in de winter. Vooral in het droomachtige Karinthië zijn veel campings het hele jaar door geopend. Ja, ook in de winter! Hierbij drie recepten voor jouw Oostenrijkse winterBBQ.

Bierschnitzels

Wie aan een Oostenrijkse winterBBQ denkt, denkt uiteraard aan schnitzels. Want zonder dit nationale stukje vlees is een winterBBQ tussen de Oostenrijkse bergen niet compleet. Wij voegen daar graag nog een extra vleugje Oostenrijkse trots aan toe: bier. In een land vol lokale brouwerijen en regionale tradities, mag ook dat niet ontbreken bij een Oostenrijkse winterBBQ. Voeg nog een zak bbq-chips en een flinke dosis boter toe en je schnitzel is klaar voor de BBQ.

Op zoek naar de ultieme locatie om jouw bierschnitzel te braden? Camping Grossglockner bij het plaatsje Heiligenblut is ook in de wintermaanden geopend. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op de gigantische Grossglockner berg. Bovendien zit je niet ver van Europa’s allerhoogste bierbrouwerij, de AsitzBrau.

Oostenrijkse winterbbq - goulashGoulash

Goulash is één van onze favoriete gerechten als we buiten de deur koken in de winter. Een flinke dosis groente, een homp vlees, een berg kruiden en je kunt het uren laten pruttelen. Terwijl het vlees langzaam malser wordt, heb je jouw eigen heerlijk geurende warmtekachel. Perfect! Zet die pot goulash op Camping Parth Welness See en je kunt ondertussen relaxen in de sauna of het bubbelbad. Niet zo fan van winterkamperen? Deze Karinthische camping heeft behalve ruime kampeerplekken ook vakantiehuisjes met een droomuitzicht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/buiten-de-deur-koken/buiten-de-deur-koken-5-basisregels-tijdens-koken-op-de-camping/”]

Leukste kerstmarkt van Nederland - wineGlühwein

Nog een klassieker die absoluut niet mag ontbreken bij een Oostenrijkse winterBBQ: Glühwein. Als rasechte winterBBQ-er maak je ook dat gewoon buiten. In de sneeuw. Zet een flinke pot op het vuur en meng een paar goede flessen wijn met water, citroensap, suiker, wat kruidnagel en kaneelstokjes. Breng het aan de kook en voeg eventueel wat stukjes sinaasappel toe. Wil je checken of de echte Oostenrijkse Glühwein kan tippen aan jouw campingbrouwsel? Bezoek de beroemde kerstmarkt van Innsbruck. Deze Glühweinstalletjes staan er meestal al vanaf half november.

Wat is jouw favoriete locatie voor een Oostenrijkse winterBBQ? Schrijf een review over jouw wintercamping of vakantiehuisje in Oostenrijk.