Gardameer: top campings voor tieners

Redactie - 24 december 2017

Gardameer: top campings voor tieners

Redactie - 24 december 2017

Op papier klinkt het als een top plan: met het hele gezin twee weken genieten van zon, ijsjes en pizza’s aan het Italiaanse Gardameer. Maar wat zijn nou de top campings voor tieners? De beste campings voor tieners hebben sowieso veel zwembaden, activiteiten en leeftijdsgenootjes. Een top camping wordt het volgens je tiener helemaal als er een disco-transfer is. Check deze tiener-proof campings aan het Gardameer!

Kamperen Gardameer - tienersCamping Bella Italia, Peschiera del Garda

Camping Bella Italia is werkelijk gigantisch. En daarmee top voor tieners! Want aan leeftijdgenoten vanuit heel Europa zal het ze ongetwijfeld niet ontbreken. Voor de zekerheid heeft het camping niet één, niet twee maar VIJF zwembaden. Oh, en een bomvol programma met activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje op de bananenboot? Of een middagje parasailing? Ook excursies naar nabijgelegen shopwalhalla’s als Verona en Milaan kunnen geregeld worden.

Nog meer kampeerplaatsen bekijken? Check hier ons handige overzicht met bijna honderd campings rond het Gardameer!

Kamperen Gardameer - Piantelle - fcavazza 8 januari 2013

Camping Piantelle aan het Gardameer Beeld: fcavazza

Camping Piantelle, Moniga del Garda

Vrienden maken, dansen, zonnen, zwemmen … op de gigantische Camping Piantelle is hier alle ruimte voor. Onder gezinnen met tienerkinderen scoort de camping niet voor niets een 8,5. De camping, nabij het plaatsje Moniga del Garda, heeft zoveel verschillende soorten kampeerplekken, dat je er ongetwijfeld eentje vindt die bij al jullie wensen past.  Wil je recht vanuit je tent het strand oprollen? Dan boek je gewoon een ‘lago’ plekje. Willen jullie lekker veel ruimte tussen de tenten?  De ‘XXL’ plaatsen zijn maar liefst 120 m2 groot. Wij zien slechts één gevaar: voor Zoover Reviewer Jeroen Hager liep de keuze voor Camping Piantelle uit op een meerjarenplan: ‘Onze kids vragen elk jaar weer of wij naar Piantelle op vakantie gaan’. 

Camping La Quercia, Lazise

Camping La Quercia is ideaal voor tieners die stil kunnen zitten. Concerten, theatervoorstellingen, volleybaltoernooien, windsurfing, Turks stoombad, fitness, sauna, zwembaden: vervelen is duidelijk geen optie. Je zou bijna vergeten dat er nog een wereld buiten de camping bestaat! Iets dat overigens een beetje zonde zou zijn: het centrum van Lazise ligt om de hoek (tien minuutjes lopen). Het  stadje is ‘Leuk voor als je van drukke gezelligheid houdt’ (Dirk Gillebaard). 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/fact-check-italie/”]

Wil je nóg meer actie? Dan is er altijd nog Caneva world Aqua Paradise Park. Dit waterpretpark vol spectaculaire glijbanen ligt een paar kilometer buiten Lazise. Met namen als ‘typhoon’, ‘black hole’ en ‘crazy river’ zijn de glijbanen volgens jullie vooral geschikt voor wat oudere kinderen (inclusief jijzelf!). Kortom, deze camping aan het Gardameer staat garant voor één ding: actie!Camping-Piani di Clodia Foto- Raymond Boer

Camping Piani di Clodia, Lazise

Nog een tiener-proof camping nabij Lazise: Camping Piani di Clodia. We kunnen je natuurlijk uitleggen hoe fantastisch de workshops, het buitentheater, de zwembaden en de jacuzzi’s zijn op deze grote vijfsterren camping. Maar we kunnen het ook aan de reviewers overlaten. Zoover reviewer Jolanda heeft namelijk aan één woord genoeg: ‘Wauw!

Camping San Michele, Moniga del Garda

Terwijl je er alles aan doet om je kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen, wil je natuurlijk ook zelf een beetje vakantie vieren. Aan jullie reviews te zien biedt Camping San Michele een fijne middenweg. De camping is rustig èn grootschalig. Dus terwijl je tiener met nieuwe vrienden bij het zwembad hangt, installeer jij je met een goed boek in de schaduw van een olijvenboom! Ook met een directe toegang tot het Gardameer zit het helemaal goed: ‘Een verfrissende duik neem je vanaf de privé pier’ zo laten Zoover reviewers Albert & Bea weten.

Kamperen Gardameer - tieners

Campings met disco-transfer

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind lekker kan gaan stappen in de lokale discotheek zonder dat jij achter het stuur hoeft te kruipen? Je boekt gewoon een camping met discobus! We zetten een paar opties voor je op een rij:

  • Camping Della Rose nabij Lazise, waar de discobus ’s avonds klaar staat voor een avondje uit in het nabijgelegen dorpje.
  • Ook camping La Rocca heeft aan vervoer naar een goede disco gedacht. Jongeren kunnen elke avond op de bus stappen naar Disco Caneva en worden rond half drie weer thuis afgeleverd. Net op tijd om na een paar uurtjes slapen fris en fruitig mee te gaan op één van de vele excursies die de camping organiseert!
  • Camping Fontanelle: deze glamping zorgt voor vervoer naar Red Clubbing Club, één van de hipste (en meest kleurrijke) disco’s aan het Gardameer.

Wat is jouw favoriete camping aan het Gardameer? Laat een review achter!