7 Onmisbare Camping Tips Die Je Nog Niet Kent

Redactie - 3 augustus 2016

7 Onmisbare Camping Tips Die Je Nog Niet Kent

Redactie - 3 augustus 2016

Vind je kamperen fantastisch, nou wij kunnen je vertellen dat je niet de enige bent! Kamperen is hot! Even ontsnappen uit het snelle leven en back to basic. De camping biedt je de kans het eenvoudige leven te ervaren. Wij geven je alvast 7 onmisbare camping tips die je (misschien) nog niet kent.

Camping view 1

1) Zet je tent op voor het donker

Een van de belangrijkste campingtips is dit: zorg dat je tent staat voor het donker! Beslis thuis welke tent het beste past bij je ultieme fantasie. Ben je een avonturier dan kies je voor een primitieve tent. Wil je liever lekker comfortabel slapen ga dan voor een grotere en luxe variant. De allerbelangrijkste tip die we je mee willen geven is; probeer de tent thuis uit. Je wilt niet weten hoeveel ruzies ontstaan op de camping als je bijvoorbeeld de tentstokken niet kunt vinden of als je tent tijdens het opzetten instort. Goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt veel nachtmerries!

Sleeping tent

[article href=”http://weblog.zoover.nl/kamperen/kamperen-fantastisch-uitzicht/”]

2) Voor het slapengaan

We vergeten vaak hoe belangrijk de juiste slaapzak is. Kies er in elk geval één die geschikt is voor het seizoen. Een lichtgewicht slaapzak in de warmere maanden en in koude gebieden ga je voor een slaapzak die je lekker warm houdt op de camping als het het kwik daalt. Slaap je in een kleine en primitieve tent kies dan voor een mummie-vormige slaapzak. Dit type past perfect rond je voeten, houd je lichaamswarmte vast en kun je ook makkelijk inpakken. Een slaapzak gevuld met synthetische vezels is sneller droog dan een donsen dekje en bovendien ook allergeen. Maar een ganzenveren slaapzak is makkelijker mee te nemen, want die is licht van gewicht.

Zonnehoed 2

3) Camping outfits

Zelfs als je niet modebewust bent is het belangrijk de juiste outfits mee te nemen op je camping avontuur. Behalve genoeg schone kleding raden we je aan losse laagjes mee te nemen. Ga je naar een camping in de hoge bergen vergeet dan niet je mutsen, handschoenen, jassen en thermo ondergoed mee te nemen. De truck van laagjes kleding is dat je de laagjes uittrekt vóórdat je gaat zweten zodat je droogblijft. Als je gaat zweten wordt je kleding vochtig. En dat is echt niet lekker! Een waterdichte poncho beschermt je tegen de regen. Je wilt echt geen doorweekte kleding. Want van natte kleding kun je onderkoelt raken.

Vergeet ook je schoenen niet. Goed ingelopen wandelschoenen zijn echt ideaal. Ze beschermen je voeten en zorgen voor grip op nat gras. Ga je bergwandelen, of lange tochten maken zorg dan voor een goede conditie. Blaren  voorkom je als je eerst je hielen en de onderkant van je tenen insmeert met een stuk gewone zeep.

WC 1

4) Zorg voor een plekje bij een toiletgebouw

Het toiletgebouw op een camping is minstens zo erg als een tent opzetten in de regen. Herken je deze situaties? Iedereen ziet je met een wc rol onder je arm naar het gebouw lopen. En iedereen weet ook wat je van plan bent. Of midden in de nacht in het pikkedonker, struikel je over de scheerlijnen van andere tenten terwijl je naar de andere kant van de camping wandelt. Want je moest toch echt heel nodig. En dan iedere dag dat gesjouw met die zware afwas en jerrycans water halen voor de koffie of thee. Je kunt heel veel van deze ellende voorkomen. Vraag heel simpel of je een plekje dichtbij het toiletgebouw kunt krijgen. Dat biedt heel veel voordelen.

Muggen 1

[article href=”http://weblog.zoover.nl/nieuws-onderzoek/tsjechie-beste-land-om-kamperen-2015/”]

5) Voorkom muggenbeten

Deze beestjes kennen we allemaal; muggen! En ze zijn werkelijk overal. ’s Nachts kun je je beschermen door een klamboe maar daar heb je overdag natuurlijk helemaal niks aan. Het bekendste middel tegen muggen is DEET. Een chemisch stofje verwerkt in een lotion of spray. Uit onderzoek blijkt dat DEET de geursensoren van muggen in de war maakt. Daardoor ruiken ze je niet meer en word je veel minder gestoken. DEET is al tientallen jaren op de markt en is nog steeds het effectiefste insectenwerende middel. Wist je dat DEET je ook beschermd tegen teken?

Gebruik je liever geen sterk chemische goedje dan hebben wij voor jou een aantal andere effectieve natuurlijke alternatieven. Slik vanaf één week voor vertrek iedere dag Vitamine B1 en slik dit ook door tijdens je vakantie. De muggen vinden je dan niet meer aantrekkelijk ruiken. Je kunt ook gemalen koffie in een blikje op tafel zetten en deze vervolgens in de brand steken. Geen mug of wesp die daar op af komt! Deze tip kregen we uit Duitsland van een pannenkoeken huis waar veel zoetigheid op tafel staat.

Shadow 1

6) Een plekje in de schaduw

Zet je tent in de schaduw om ‘s morgens het bekende oven-effect te voorkomen. Voordat je een tent koopt kun je ook al rekening houden met de kleur. Een lichte kleur voorkomt veel hitte in de tent. Wist je dat je op Zoover kunt lezen of een camping veel of weinig schaduwplekken heeft.

Camong kid

7) Camping life en kinderen

Kamperen met kinderen of huisdieren vinden wij hartstikke leuk! Maar kan ook veel werk kosten. Ook hier geldt een goede voorbereiding is het halve werk. Planning is het geheim van een succesvolle camping trip met kinderen. Die planning begint al thuis en gaat door tot op de camping.  Zorg ervoor dat je de juiste kleding meeneemt om je kind te beschermen. Dus zonnehoedjes tegen de zon en lange mouwen en lange broeken tegen de kou. Ben je ouder dan is verdwalen vast je allergrootste angst. Oefen regelmatig thuis samen met je kind wat hij of zij moet doen. Je kunt ook hele handige waterbestendige polsbandjes kopen waar je een telefoonnummer in nood kunt opzetten. Ideaal voor als je je kind even uit het oog verliest. Vergeet de zwembandjes niet en zorg voor een zaklamp of glowstick voor elk kind. Maak thuis een A4 met regels voor op de camping en bekijk die iedere dag samen met je kind. Zo leert je kind spelenderwijs the do’s and don’t voor op de camping.

Vind jij onze tips en adviezen handig? En heb je zelf ook een tip die wij nog niet kennen? Schrijf het hieronder in de reacties en wij nemen je tip de volgende keer mee in ons lijstje!