Buiten de deur koken: 5x handige gadgets

Redactie - 8 augustus 2017

Buiten de deur koken: 5x handige gadgets

Redactie - 8 augustus 2017

Als echte kookgek wil je natuurlijk ook op vakantie de lekkerste maaltijden bereiden. Of het nu een driegangen diner is of een eenpansgerecht op de camping. Met deze handige gadgets staat niets een culinair hoogstandje nog in de weg!

Vleesthermometer camping buiten de deur koken

Gaget 1: Een vleesthermometer

Is de kip wel helemaal gaar? En het biefstukje rosé gebakken? Zelfs voor een topchef is de temperatuur van vlees lastig in te schatten. Helemaal als het buiten dertig graden is. Met een handige vleesthermometer weet je precies hoe warm het vlees is. En je kunt een timer instellen om je gerecht precies lang genoeg te garen. Ook te gebruiken op de barbecue!

Koken camping fornuis gadget

Beeld: www.want.nl

Gadget 2: Een draagbare keuken

Is koken op een gasstelletje of wegwerp barbecue voor jou niet genoeg? Dan neem je gewoon een draagbare keuken mee naar de camping! Deze fornuis-en-oven-in-een klap je gemakkelijk in en gooi je zo in de auto. En je kunt er wel vijf uur mee koken. Als dat geen chefwaardige maaltijd wordt….

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/pastagerechten-voor-op-de-camping-eenpansgerecht/”]

Barbecue gerecht pizza camping

Gadget 3: Een pizzasteen

Als je geen draagbare keuken hebt, is een oven meestal lastig te vinden op de camping. Maar met een pizzasteen kun je pizza’s gemakkelijk op de barbecue bereiden. Het lekkerste is natuurlijk een zelfgemaakte, maar zelfs een exemplaar uit de diepvries doet het best goed op de grill.

servies opvouwbaar gadgets buiten koken

Beeld: www.ikwilmeerreizen.nl

Gadget 4: Siliconen servies

Een maaltijd bereiden en opeten gaat natuurlijk niet zonder pannen en servies. En laten deze nu net een hoop ruimte in je kofferbak innemen. Dit siliconen campingservies vouw je gemakkelijk op en de items passen ook nog eens in elkaar. Er is zelfs een opvouwbare pan! Nog een groot voordeel: de items zijn niet stuk te krijgen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/zelf-maken-lekkerste-zomerdrankjes/”]

biolite brander gadget

Beeld: www.bever.nl

Gadget 5: Brander en oplader in één

Met deze houtbrander kun je niet alleen een vuurtje stoken (om bijvoorbeeld water te koken, marshmallows te bakken of eitjes te bereiden) maar het is ook een oplader voor je telefoon! Het verbrande hout levert de energie. Speciaal materiaal is niet nodig, je vult de brander gewoon met takjes uit de omgeving.

Koken Camping

Accommodaties voor echte campingchefs

Bij Camping Le Domaine d’Oléron in Frankrijk kun je je eigen grill thuislaten. De camping heeft een centrale kookplaats en je kunt er een elektrische barbecue huren. Een avondje geen zin om te koken? Dan eet je gewoon in het campingcafé. Volgens de familie Dijkhuis is het restaurantje ‘eenvoudig maar prima! Menukaart en kwaliteit eten goed!

Ook Camping Sant’Angelo Village in Italië heeft een centrale kookgelegenheid. En de camping heeft een eigen groenteboer waar je dagelijks verse producten kunt kopen. Familie van ‘t Oor bereidde er al meerdere keren een maaltijd: ‘Wij zijn hier al vaker geweest en huurden een caravan van de camping zelf. Echt een fijne caravan, want je kunt buiten koken en afwassen. Het is een gewoon fornuis met een kraan en afwasbak!

Weet jij nog een handige gadget om campingkoken makkelijk te maken? Deel je tips in de reacties en inspireer andere chefs op vakantie!