Vintage vakantiefoto’s: zó zagen vakanties er vroeger uit

Redactie - 1 juni 2018

Vintage vakantiefoto’s: zó zagen vakanties er vroeger uit

Redactie - 1 juni 2018

Luieren in je rieten strandstoel van formaat, mannen in badpakken en roken aan boord van het vliegtuig. Tijden zijn veranderd, vakanties ook. Wij doken in een stapel vintage vakantiefoto’s voor een kijkje in vakanties van vroeger.

Roken in het vliegtuig

Foto: blog.klm.com

Niet verboden te roken

Op vliegvakantie en zin in een sigaret? In het vliegtuig roken, dat kon vroeger gewoon. Pas in 1996 werd het in Europa echt verboden om aan boord te roken. Zelfde verhaal voor een treinvakantie: in de treinen van de NS mocht je tot twintig jaar geleden ook gewoon een sigaret opsteken. Sinds 2004 kun je er een boete voor krijgen.

Foto: Getty Images

Op autovakantie met de kids

Een autovakantie met kinderen? Tegenwoordig moeten de kleintjes vervoerd worden in een passend én EU-goedgekeurd kinderstoeltje inclusief gordel, maar 1960 zagen die kinderstoeltjes er wel anders uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tien-tips-voor-een-geslaagde-autovakantie/”]

Foto: eindhoven-in-beeld.nl

Nostalgisch ijsje

Ooit zo’n mooie ijscowagen gezien? Dit exemplaar reed zo’n vijftig jaar geleden door de straten van Nederland. Waar is de tijd gebleven dat je met een stuiver op zak naar de ijscoman met zijn gesteven jas en schipperspet snelde en hij het ijs uit klinkende emmers in bakjes en hoorntjes schepte?

Scheveningen en Zandvoort aan Zee

Dagje strand in Scheveningen of Zandvoort aan Zee was in de jaren dertig net zo populair als bijna een eeuw later. Alleen waar je nu vooral kunststof ligbedden en bontgekleurde strandhanddoeken treft, spotte je toen voor de deur van het Kurhaus de ene rieten strandstoel na de ander. Net als badgasten met gestreept tenue én strandmutsje.

Foto: Pinterest.com

Vintage snorkelset

Snorkelen in Egypte of Griekenland? Zo’n vakantie was vroeger een stuk exotischer en spannender dan het nu is. En toegegeven: met deze snorkelset zou je vandaag de dag toch helemaal de blits maken?

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/voor-de-fashionistas-oufits-van-vliegend-personeel-door-de-jaren-heen/”]

Foto: Texel.net

Met de veerpont naar de Wadden

Het toerisme op de Waddeneilanden nam na de Tweede Wereldoorlog flink toe. Zo ook op Texel, waar begin jaren vijftig het bestaande schip met vijf meter verlengd werd, zodat de veerdienst meer auto’s en personen kon vervoeren. Al snel volgde de nieuwe boot de Dageraad, die – maar liefst – dertig auto’s mee kon nemen.

Vintage vakantiefoto's

Foto: www.vintag.es

Mannen in badpak

Last but not least: mannen in badpak, iets dat we ons anno nu maar moeilijk kunnen voorstellen. Zou deze trend ooit terugkeren? Deze groep mannelijke surfers op Bondi Beach in Sydney in 1932 wist niet beter.

Heb jij nog vintage vakantiefoto’s of vakantieverhalen uit de oude doos?