Op Zoover doken we in de vakantiefoto’s van Valencia. Vakantiegangers legden toeristische trekpleisters vast, maar vergaten gelukkig niet óók de verborgen parels te fotograferen. Droom weg bij deze vakantiekiekjes van fotogeniek Valencia!

Plein bij Catedral de Santa María

Kathedraal van Valencia

De kathedraal van Valencia – Catedral de Santa María heeft een bijzondere mix van bouwstijlen. Leuk: als je op donderdag om stipt twaalf uur bij de kathedraal bent staat je een schouwspel te wachten. Het eeuwenoude watertribunaal waar de boeren hun geschillen oplossen wordt dan nagespeeld door bewoners in klederdracht.

Cathedral de Santa Maria - Vakantiefoto's van Valencia

Cathedral de Santa Maria

Mercado Central

Verse groenten en fruit, lokaal vlees of een lekker manchego kaasje? Je scoort het bij Mercado Central, een van de grootste overdekte markten van Europa. Ook als je niets te shoppen hebt is de markt een bezoekje waard.

Mercado de Colon

Mercado Central afgevinkt?  Begeef je dan richting Mercado Colon. Deze upcoming markt begint te bruisen aan het einde van de middag, als de barretjes volstromen met locals en de muziek de ruimte vult. Net als de geur van verse tapas trouwens.

Mercado Colon - Vakantiefoto's van Valencia

Mercado Colon

Jardín del Turia

De favoriete plek van de Valencianen is Jardín del Turia. Dit negen kilometerlange park loopt dwars door de stad en je vindt er speeltuinen, klim- en sporttoestellen, vijvertjes en het mooiste uitzicht op de stad. Wil je juist uitzicht op het park? Boek dan een kamer bij Bed and Breakfast Mare De Deu Jardines Del Turia.

Verborgen parels in het oude centrum

Al dwalend door het oude centrum van Valencia vind je talloze smalle steegjes en prachtige panden. Vaak gesierd door palmbomen voor een tropische twist. In de hippe wijk Ruzafa vergaap je je aan de sierlijke gevels en in de avonduren ontpopt deze buurt zich tot een gezellige mengelmoes van live-muziek en heerlijke restaurantjes. Een prima basis voor het te voet ontdekken van de stad is centraal gelegen en chic’ Appartement Edificio Palomar.

Barrio Ruzafa - Vakantiefoto's van Valencia

Barrio Ruzafa

Voor meer hotels, bezienswaardigheden én vakantiefoto’s van Valencia kijk je op Zoover.nl!


Profiteer nu van de Albelli promoties en bestel jouw creaties met korting dankzij de unieke kortingscode!

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.000 naar Salzburgerland in Oostenrijk? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Christine

Redacteur

14 januari - 2018