In beeld: vakantiefoto’s van de mooiste plekjes in Limburg

Redactie - 28 oktober 2018

In beeld: vakantiefoto’s van de mooiste plekjes in Limburg

Redactie - 28 oktober 2018

Een dagje uit of weekendje weg in Limburg? Goed idee! Ik ging je al meerdere malen voor en ontdekte de mooiste plekjes van onze zuidelijkste provincie. Op en top genieten met een zachte G!

Lottum

Rozendorp Lottum

Arcen

Terras Alt Arcen

Maashopper

De Maashopper

Arcen en omgeving

Arcen is een van de bekendste dorpjes van Noord-Limburg. In deze toeristische parel aan de Maas vind je veel leuke attracties, zoals de Kasteeltuinen, Thermaalbad Arcen en de Hertog Jan Brouwerij. Tip: het terras van Alt Arcen is al meerdere keren verkozen tot beste terras van Limburg.

Ook de omgeving van Arcen heeft genoeg voor je petto. Neem bijvoorbeeld het pontje naar de overkant voor een bezoek aan rozendorp Lottum of bezoek in de zomermaanden de blauwe bessen theetuin Blue Berrie Hill. Ook leuk: stap (met je fiets) aan boord van de Maashopper en vaar naar Venlo of het kloosterdorpje Steijl. Blijven slapen in Arcen? Boek dan een kamer bij Zoover Award winnaar Roompot Parkhotel Bad Arcen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/on-hollands-wandelen-limburg/”]

Kessel

Kessel

Neer

Uitzicht bij Neer

Bier van hier

Proost!

De Peel en Maas

Ten zuiden van Venlo ligt de mooie gemeente Peel en Maas. Ook hier is genoeg te zien en doen. Bezoek bijvoorbeeld kastelendorp Baarlo, ga wandelen in Nationaal Park De Groote Peel of bezoek het maasdorpje Kessel. Hier staat het modernste kasteel van Nederland: Kasteel de Keverberg. En als je dan toch in Kessel bent, bestel dan meteen een ijscoupe bij de prijswinnende ijssalon Clevers. Ook leuk: maak vanuit Kessel een rondvaart naar Roermond en weer terug.

Roermond

Marktplein Roermond

Roermond

Roermond

Thorn

Het witte stadje Thorn

Roermond en het witte stadje Thorn

Nog iets verder naar het zuiden ligt Roermond. Deze stad ken je waarschijnlijk van de Designer Outlet, maar wist je dat de binnenstad ook echt een plaatje is? Het sfeervolle marktplein is een prima plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de mooie Sint-Christoffelkathedraal en het stadhuis. Ook leuk: varen over de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Bijzonder overnachten in Roermond? Laat je dan vrijwillig opsluiten in een luxe hotelkamer bij Van der Valk Hotel Het Arresthuis. Volgens reviewer Filip ‘een magnifiek hotel‘.

Vlak bij de Maasplassen ligt ook het witte stadje Thorn. Een pittoresk stadje met smalle straatjes bedekt met kinderkopjes, witgeschilderde huisjes en monumentale gebouwen.

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Maastricht

Heerlen

Heerlen

Magisch maastricht

De bekendste plaats van Limburg en tevens de hoofdstad is natuurlijk Maastricht. Hier moet je echt een keer geweest zijn. Je kunt er uitstekend winkelen, vindt er veel gezellige terrasjes en natuurlijk mooie historische gebouwen. Kloppend hart is het sfeervolle Vrijthof dat in december omgetoverd wordt tot magisch kerstdorp. Ook leuk: een uitstapje naar Heerlen om gave street art te bewonderen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/geweldige-bezienswaardigheden-maastricht/”]

Heb jij nog leuke tips voor een weekendje weg in Limburg? Laat dan een review achter op Zoover