Typisch Lesbos in 10 foto’s

Redactie - 4 juli 2017

Typisch Lesbos in 10 foto’s

Redactie - 4 juli 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Laat je verrassen door Lesbos en reis digitaal mee naar dit veelzijdige Griekse eiland in tien foto’s die vakantieganger Alexandra afgelopen maand maakte. Grote kans dat je na het zien van deze geweldige beelden een ticket naar Lesbos op je verlanglijstje zet. Kijk je mee?

1. Gekleurde zonsondergang

De zon in de zee zien zakken verveelt nooit. Zeker niet als je zo’n mooi uitzicht hebt als op deze foto, met een prachtig dorpje (Molyvos) dat roze, oranje en een beetje goud kleurt als de zon het weer voor gezien houdt. Als je op een terras met een Grieks wijntje in je hand van dit spektakel geniet, wil je toch nooit meer naar huis?

2. Typisch Griekse molens

Je hebt ze ongetwijfeld vaker gezien op foto’s: de oude graan- en watermolentjes typerend voor Griekenland. Deze molens staan er al sinds de 18e eeuw en werden destijds gebruikt om graan te malen.

3. Kliffen en rotsen

Het zuiden van Lesbos is groen en kleurrijk. Het noorden staat meer bekend om haar indrukwekkende kliffen en rotsen. Zoals het fotogenieke dorpje Molyvos dat op zo’n klif is gebouwd. Is het geen plaatje?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/eten-en-drinken-grieks-eiland-kefalonia/”]

4. Afwisselend landschap

Dat Lesbos een veelzijdig eiland is, hoeven we je na het zien van deze foto’s waarschijnlijk niet meer te vertellen. Vooral het landschap verrast je steeds weer. Sta je het ene moment naast een visser aan zee, het andere moment geniet je van een adembenemend uitzicht vanaf de kliffen of word je omringd door een oase van groen, zoals op deze foto.

5. Flamingo’s

Wij gaan meestal naar de dierentuin of Googlen een afbeelding om flamingo’s te zien, maar in Lesbos leven er superveel. Het is zelfs één van de meest voorkomende vogelsoorten op het eiland. Trouwens, wist je dat we in Nederland ook een groep flamingo’s hebben in het Grevelingenmeer? Die zijn alleen met een stuk minder dan hun Griekse vrienden.

6. Drogende inktvissen

In Lesbos wapperen er geen onderbroeken aan de waslijn, maar inktvissen. Zo word je bij menig restaurant begroet door deze octopussen. Het is maar beter dat je er op een foto van kunt genieten, want van de geur word je iets minder enthousiast.

7. Gastvrijheid, openheid, vriendelijkheid

Wat zijn ze lief, open, behulpzaam en gastvrij, die Griekse eilandbewoners. Zo ook in Lesbos, waar Alexandra dit fantastische oude dametje tegen het lijf liep. Is ze niet prachtig?

8. Generaties vissers

Generatie op generatie wordt het vissersvak doorgegeven van vader op zoon. Mannen met getekende gezichten vertrekken ’s ochtends vroeg – soms al om 4 uur – vanuit de haven en komen aan het eind van de middag terug met de vangst van de dag. Sta daar eens bij stil als je van je versgebakken visje smult op dat idyllische terrasje.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/strandvakantie/5x-de-favoriete-stranden-van-locals-op-samos/”]

9. Havenstadjes

Skala Kalloni, Petra, Skala Sykaminia, Mytilini en vele anderen. We kunnen niet kiezen uit alle sprookjesachtige havenstadjes vol gekleurde, Griekse bootjes en zongetekende inwoners.

10. Feestje voor de smaakpapillen

Van ouzo tot gerechten met véél kaas zoals ladotyri (schapenkaas), olijfolie, loukoumades (deegballetjes) tot verse inktvis. Vakantie op Lesbos betekent smullen.

Denk je na het zien van deze fantastische foto’s die Alexandra op Lesbos schoot ‘Jaaaa, daar moet ik naartoe.’ Goed idee! Boek een accommodatie die mooie cijfers krijgt zoals Hotel Bella Vista (9,2) of Vakantiehuis Kaloni Village (9,6). Stap op het vliegtuig en geef je over aan de Griekse schoonheid en gastvrijheid!

Ben je ook op Lesbos geweest? We zijn benieuwd naar jouw mening over dit eiland. Laat het ons en andere vakantieliefhebbers weten in een review.