In beeld: kiekjes van een Griekse eilandvakantie op Kefalonia

Redactie - 28 augustus 2018

In beeld: kiekjes van een Griekse eilandvakantie op Kefalonia

Redactie - 28 augustus 2018

Wél een van de mooiste eilanden van Griekenland, niét het meest toeristische. Op Kefalonia vind je alles wat je zoekt in een zonvakantie. Wapperende pijnbomen, schattige dorpjes en mooie stranden. Oordeel zelf bij het zien van deze foto’s van een eilandvakantie op Kefalonia!Vliegveld KefaloniaVliegveld Kefalonia

Je vliegt in ongeveer drie uur naar de luchthaven van Kefalonia in Griekenland. Het eiland zelf is vrij groot en als je op ontdekkingstocht wilt is het handig om een auto of scooter te huren.

Mini market Kefalonia

Kefalonia is rijk aan schattige dorpjes, waar je pastelgekleurde huisjes, weelderige begroeiing, een kerkje en een mini-market voor je daily needs treft. Net als taverna’s, die je overigens bijna allemaal heerlijke hapjes voorschotelen.

Taverna Kefalonia

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/eten-en-drinken-grieks-eiland-kefalonia/”]

Assos Kefalonia

Assos

Havenstadje Assos

Het kleine, charmante stadje Assos ligt in een helderblauwe afgesloten baai, waar je goed kunt zwemmen, snorkelen en aan de oever geniet van een lekkere lunch of verkoelende ijskoffie. Nog even blijven? Breng de nacht door in het gastvrije Huize Theodora.

Trapezaki beach KefaloniaTrapezaki beach - Taverna DenisTrapezaki strandtentTrapezaki Beach

Het rustige Trapezaki beach ligt niet ver van hoofdstad Argostoli aan de zuidwestkust van Kefalonia. Het is rustiger en kleiner dan de bekendere stranden en het heeft een aantal grote plussen: een zandstrand dat langzaam afloopt in zee, een taverna waar je de lekkerste Griekse hapjes eet en een barretje met fijne beach tunes.

Fiskardo Kefalonia Fiskardo Kefalonia Fiskardo Kefalonia

Vissersdorpje Fiskardo

In vissersdorpje Fiskardo vind je veel leuke winkels en het havenstadje staat bekend als een van de mooiste dorpjes van Kefalonia. Tip: voor ongeveer vijftig euro per dag huur je een bootje en ontdek je de beauty’s van baaien en stranden in de omgeving.

Myrtos beach Kefalonia

Myrtos beach

Myrtos beach Kefalonia

Myrtos beach

Adembenemend uitzicht op Myrtos Beach

Myrtos beach is een heerlijk strand om op te chillen, maar stop voordat je neerstrijkt nog even bij het uitkijkpunt. Van bovenaf heb je namelijk een waanzinnig uitzicht over de witte kalkstenen kliffen, het witte strand en de diepblauwe zee.

Sami Kefalonia

Sami

Haven Kefalonia

De baai van Antisamos

Heb je de film Captain Corelli’s Mandolin gezien? Dan herken je het strand van Antisamos dat het decor was voor de film misschien wel. Via een kronkelweg bereik je de verscholen baai met diepblauw water en groene olijfbomen. In het nabij gelegen dorpje Sami kun je terecht voor een kop koffie en een wandeling in de haven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/7x-mooiste-stranden-kefalonia/”]

Petani beach

Petani beach

Petani Beach

In het westen van Kefalonia vind je Petani Beach, volgens sommigen nog mooier dan Myrtos Beach. Ook hier tuur je van boven naar de indrukwekkende baai en kliffen.

Appartement Star Kefalonia

Appartement Star

Hotels op Kefalonia

Zelf sliep ik in appartement Star. De kamers zijn een tikje basic, maar de sfeer, het zwembad en het uitzicht compenseren dat ruimschoots. Wil je een luxe hotel op Kefalonia, een gezellig guesthouse of comfortabel appartement? Check alle accommodaties op Zoover!

Foto’s: privébeeld

Heb jij nog tips voor een  eilandvakantie op Kefalonia? Laat ze achter in een review!