In beeld: vakantie vieren in het Spaanse Nerja

Redactie - 28 september 2018

In beeld: vakantie vieren in het Spaanse Nerja

Redactie - 28 september 2018

Nerja, een kustplaats in Spanje aan de Costa del Sol, op zo’n uur rijden van Málaga. Vakantie vieren kun je hier als de beste. Zo is er het kilometerslange strand, een knus centrum en genoeg bezienswaardigheden voor een snuifje cultuur. We nemen je mee naar Nerja met deze foto’s gemaakt door… jullie!

De vele stranden van Nerja

Omdat Nerja zo’n lange kustlijn heeft, zijn hier genoeg mooie stranden, verborgen baaien en verlaten plekjes aan zee te vinden. Zoals het populaire playa de Burriana waar je jezelf een hele dag kunt vermaken in en aan het water. Een mooie plek om te snorkelen is playa de Maro. Hier vind je ook watervallen en verborgen grotten. Vlakbij het centrum vind je playa El Salón. Playa de Carabeo ligt ook in het centrum, maar je moet een flink aantal trappen af (en dus later weer op) om hier te komen. ’s Morgens vroeg zijn vissers hier hun vangst aan het schoonmaken, omringd door tientallen katten.

De prachtige Spaanse natuur

Kijk goed om je heen als je door deze plaats in Andalusië wandelt, je zal je verbazen over de prachtige natuur. Van watervallen tot exotisch ogende planten en bloemen, tot bananenbomen en de mooiste baaien. Dan heb je er ook nog de bekende druipsteengrotten van Nerja met muurschilderingen van duizenden jaren oud. Je kunt hier gemakkelijk met de bus naartoe vanuit de kustplaats. Maak een wandeling door het mooie natuurreservaat Torcal de Antequera en spot bijzondere wilde bloemsoorten en kleine dieren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/ronda-in-andalusie-de-mooiste-vakantiefotos-in-beeld/”]

De straatjes van Nerja

Het centrum van Nerja is knus en gezellig om doorheen te wandelen. Er zijn veel kleine (zij)straatjes die je in kunt lopen voor de mooiste huisjes en leukste winkels. Natuurlijk heb je er veel ijswinkels waar je heerlijk ijs kun eten! Verder vind je hier souvenirwinkels en zelfs een winkel met alleen maar Hollandse spullen, van Nederlandse eigenaren die in Nerja wonen. Bezoek ook eens het nabijgelegen Frigiliana: een dorp met witte huizen en gebouwen, veel steile trappen en wegen en lieve locals.

Het balkon van Nerja

Of eigenlijk: Balcón de Europa! In het centrum van Nerja, op het grote plein, wandel je zo naar het balkon bovenop een klif. Je hebt hier een geweldig uitzicht over het water.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/andalusie-aan-zee-is-altijd-topidee/”]

Overnachten in Nerja

Dat doe je bijvoorbeeld bij aparthotel Marina Turquesa, net als vakantieganger Anja: ‘Strand op loopafstand, maar sterk hellende weg, dus je moet goed ter been zijn, echt klimmen als je vanaf strand terug moet, geweldige supermercado 50 meter vanaf accomodatie, zeer goede, complete keuken in appartement.‘ Zij beoordeelde het aparthotel met een 8. Liever verblijven in een luxe hotel? Kijk dan eens naar hotel Riu Monica, hotel Perla Marina of hotel Marinas de Nerja Beach & Spa.

Ben je zelf wel eens in Andalusië op vakantie geweest? Laat dan een review achter bij je accommodatie en inspireer daarmee andere vakantiegangers.