In beeld: Ontdek Corsica met deze prachtige vakantiefoto’s!

Redactie - 28 juli 2018

In beeld: Ontdek Corsica met deze prachtige vakantiefoto’s!

Redactie - 28 juli 2018

Tussen de Italiaanse kust en de Franse Rivièra ligt het unieke eiland Corsica. Wat dit stukje Frankrijk zo bijzonder maakt  laten we zien aan de hand van prachtige vakantiefoto’s. Wordt Corsica jouw volgende vakantiebestemming?

Unieke sfeer

Corsica heeft iets bijzonders. De unieke mix van Italiaanse en Franse invloeden, een heerlijk mediterraans klimaat en de weelderige natuur maken je vakantie onvergetelijk. Wanneer je per (huur)auto hoofdstad Ajaccio achter je laat en de bergen tegemoet gaat, kun je niet anders dan genieten. Wát een natuurpracht! Al rijdend het eiland verkennen is al een beleving op zich!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/zo-maak-ultieme-roadtrip-op-corsica/”]

Aaneenschakeling van hoogtepunten

Onderweg word je continue verrast door de meest prachtige vergezichten en pittoreske pareltjes aan de kust. Kun je de schilderachtige blauwe zee niet weerstaan? Rij dan vanuit Porto-Vecchio naar Bastia met de zee als trouwe metgezel aan je (rechter)zijde. Aan goede accommodaties geen gebrek, zoals de sfeervolle camping U Pirellu. Reviewer Kristel verbleef hier met haar gezin en schreef: ‘Prachtig gelegen in nabijheid strandjes en de stad. Schaduwrijk en goede voorzieningen.’

Parels aan de kust

Nergens komt de bijzondere sfeer van lokaal Corsica zo goed tot zijn recht als in bijzondere plaatsen aan de kust. Van wat grotere steden als Bastia en Calvi tot pittoreske parels als Piana, Sartène en Zonza: je stuit er op boeiende architectuur, gezellige havens en leuke restaurantjes. En het schitterende berglandschap? Dat is nooit bij je vandaan. Verblijf bijvoorbeeld bij Camping Dolce Vita en combineer het beste van deze twee werelden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/bijzonder/buiten-de-gebaande-paden-onontdekte-plekjes-in-europa-waar-je-nu-heen-wil/”]

Strandleven op Corsica

Een verblijf op een zonnig eiland is natuurlijk niet compleet zonder één of meerdere bezoekjes aan het strand. Het mooiste strand van Corsica is zonder twijfel het paradijselijke Palombaggia. Dit ten zuiden van Porto-Vecchio gelegen zandstrand ligt verscholen tussen prachtige rotsen en wordt geflankeerd door honderden pijnbomen. Met een lengte van twee kilometer is er altijd wel een mooi plekje te vinden. Andere sfeervolle stranden zijn het strand van Calvi of het kindvriendelijke Aleria.

Cultureel Corsica

Het is mogelijk om een label op Corsica te plakken, maar het eiland omschrijven als één groot openluchtmuseum komt aardig in de buurt. Van een wandeling naar het uitkijkpunt van Les Iles Sanguinaires tot het ontdekken van het middeleeuwse stadje Bonifacio, Corsica blijft verrassen. Een ideale vakantiebestemming voor zowel de cultuur, strand of wandelliefhebber. Kortom: voor ieder wat wils! Ben je geïnspireerd geraakt door deze foto’s? Dan kunnen we je tot slot nog iets verklappen: in het echt is het nog veel mooier!

Ben jij al eens op Corsica geweest? Zo ja, wat mogen vakantiegangers volgens jou écht niet missen? Laat het ons weten in de comments of laat het ons weten in een review