In beeld: jullie mooiste vakantiefoto’s uit Dubrovnik

Redactie - 7 februari 2017

In beeld: jullie mooiste vakantiefoto’s uit Dubrovnik

Redactie - 7 februari 2017

De ‘Parel van de Adriatische Zee’, zo wordt Dubrovnik ook wel genoemd. En niet voor niets, want de Kroatische havenstad is prachtig. Dat vonden niet alleen de makers van de populaire tv-serie Game of Thrones die in Dubrovnik een perfecte King’s Landing zagen. Ook jullie maken de Kroaten trots door Dubrovnik met een 8,9 te waarderen!

Wordt Dubrovnik jouw volgende vakantiebestemming?

Heb je je volgende vakantiebestemming nog niet geboekt? Laat je verrassen door Dubrovnik met haar prachtige oude stadsmuur (waar je trouwens overheen kunt wandelen), mooie pleintjes, smalle straatjes, authentieke markten en heldere zee. Van hippe wijnbar tot eeuwenoude fonteinen, de prachtigste boten, actieve kanotochten en de zon die (bijna) altijd schijnt: voor iedere vakantieliefhebber wat wils. Deze foto’s zeggen natuurlijk genoeg, maar ook in jullie reviews over Dubrovnik lezen wij niets anders dan lof.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/uitgaan-in-kroatie-zoals-de-locals-doen/”]

Jullie lovende worden over de havenstad

‘Prachtig ongerepte plekjes, het schoonste zeewater en heerlijke seafood.’
– Regina Muller

‘Zoals altijd is er enige voorzichtigheid geboden met bijnamen als ‘Parel van de Adriatische Zee’, maar Dubrovnik doet werkelijk haar naam alle eer aan. Wie landt op de luchthaven in de buurt en zich met een shuttle of taxi naar de stad laat brengen, krijgt vanuit de hoogte een prachtig zicht op de baai en de stad in al haar facetten. Een stralende en warme zomerzon doet de terracottakleurige daken mooi afsteken tegen de al even indrukwekkende azuurblauwe kustlijn. Natuurlijk is de stad niet enkel vanuit de hoogte de moeite waard, al is de kabelbaan een ongelofelijke ervaring om te doen bij helder weer. Wie via de oude poorten de stad binnenkomt, wordt overweldigd door gezelligheid, geschiedenis en goedlachse mensen.’
– Michiel

‘Je komt ogen en tijd te kort om alles te zien.’
– Ton K.

Vind je het leuk om jouw vakantiefoto in deze rubriek terug te zien? Upload je foto’s dan bij een review op Zoover.nl!