5x de mooiste natuur in Portugal

Redactie - 19 juli 2017

5x de mooiste natuur in Portugal

Redactie - 19 juli 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Portugal is eigenlijk één en al mooie natuur! Maar als we dan moeten kiezen, dan wil je deze vijf must sees niet missen tijdens je zomervakantie. Van de Groene kust tot een moerasgebied en wilde dieren spotten in prachtig Alentejo.

In het noorden: de Costa Verde

Reis naar het noorden om daar je hele vakantie te genieten van de prachtige Portugese natuur. Niet voor niets wordt de kust daar Costa Verde oftewel de Groene kust genoemd. Ga je wat meer richting het binnenland, dan kom je terecht in het authentieke Portugal. Hier vind je vier natuurparken: Peneda-Gerês, Alvão, Montesinho en Doura Internacional. Stuk voor stuk bijzonder (mooi). Bekijk de Fisgas de Ermelo waterval die honderden meters hoog is of wandel tussen de kersenbloesembomen tot je niet meer kunt.

Middenin Portugal: Serra da Estrela

In het midden van Portugal, vlakbij de plaats Covilhã, vind je natuurpark Serra da Estrela met daarin de hoogste berg van Portugal: de Torre. Verwacht dus prachtige uitzichten, maar ook meertjes om in te zwemmen, stille oude dorpjes en olijfbomen zover je kunt zien. ’s Avonds koelt het hier goed af, wat heerlijk en welkom is tijdens warme zomers.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/wat-te-doen-algarve-portugal/”]

Rondom hoofdstad Lissabon: natuurparken

Yes, ook rondom de hoofdstad van Portugal is veel mooie natuur te vinden. Wat dacht je van Estuário do Tejo om duizenden verschillende vogels te spotten in een moerasgebied. Noordelijker ligt natuurpark Serras de Aire e Candeeiros waar je druipsteengrotten kan bekijken. Aan de zuidkant van Lissabon ligt het schiereiland Setúbal met haar supermooie witte zandstranden.

De Algarve: kust en binnenland

De welbekende Algarve in het zuiden van Portugal is en blijft natuurlijk een (populair) plaatje. Van de azuurblauwe zee tot de witte rotsen met gouden gloed. Het binnenland van de Algarve is één en al natuur. Ga zeker eens naar Parque Natural do Vale do Guadiana waar je ook veel (zeldzame) vogels kunt spotten. Wandelaars moeten de Via Algarviana eens belopen. Deze wandelroute gaat door de minder bekende plekken van het gebied en je kijkt je ogen uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/droomvakantie-portugal-10-fantastische-bezienswaardigheden-algarve/”]

Vakantieganger Edith verbleef in mei in The Art of Joy, een B&B (Zoover cijfer: 9,9) in de Algarve en ze heeft genoten: ‘Gelegen op een prachtige locatie met een magisch uitzicht. Geweldige liefdevolle verzorging door liefdevolle, gepassioneerde mensen met een hart voor hun gasten om het iedereen naar de zin te maken. Ik ga zeker terug naar deze prachtige plek met de fantastische wandelingen die ook door hen worden georganiseerd. Ik kan het iedereen aanbevelen.’

Zuidelijk: Alentejo

Het gebied Alentejo ten noorden van de Algarve is nog niet zo toeristisch en heel mooi om eens naartoe te gaan. De zomers zijn hier lang, de landschappen bestaan uit eindeloze olijf- en wijngaarden en je kunt hier zomaar wilde dieren tegenkomen. De wilde kat bijvoorbeeld of lynxen en stokstaartjes. Wil je kamperen in dit mooie gebied? Misschien is camping Asseiceira, beoordeeld met een 9,8, wel iets voor jou.

Ben je wel eens op één van deze mooie plekken geweest? We horen graag wat je er van vond!