Slank de zomer in en stralen op het strand? Nu aan de slag!

Redactie - 27 januari 2011

Slank de zomer in en stralen op het strand? Nu aan de slag!

Redactie - 27 januari 2011

De decembermaand is voorbij, een nieuw jaar is van start gegaan, veel goede voornemens zijn al gesneuveld maar het is natuurlijk nooit te laat. Voor de meesten onder ons zijn er nog een aantal maanden te gaan voordat de bikini’s, zwembroeken en badpakken weer uit de kast worden gehaald. Zoover is op onderzoek uitgegaan naar een aantal populaire manieren die er voor kunnen zorgen dat je dit jaar weer straalt op het strand.

Bereken eerst je BMI

Is het echt tijd om af te vallen? Om dit te controleren kun je je BMI berekenen. De Body Mass Index of BMI is een formule gebaseerd op lengte en gewicht. Deze methode wordt wereldwijd gebruikt door gezondheidsprofessionals om iemands lichaamsgewicht te beoordelen. Je Body Mass Index getal geeft je een indicatie of je te licht, normaal, te zwaar of veel te zwaar bent. De BMI is het gewicht van een persoon gedeeld door de lengte in het kwadraat: BMI = gewicht/(lengte²). Voorbeeld: Je hebt een lengte van 1.85 en je weegt 75 kilo. 75/(1.85×1.85)= 21,91

Een BMI van 18,5 en minder: ondergewicht
Een BMI tussen de 18,5 en de 25: gezond gewicht
Een BMI tussen de 25 en de 30: overgewicht
Een BMI van meer dan 30: obesitas

Voldoende bewegen

Een half uur per dag bewegen doet al wonderen voor je lichaam, of je nu wilt afvallen of niet. Heel intensief hoeft deze beweging niet te zijn, je kunt een half uur gaan wandelen, schoonmaken, fietsen, tuinieren of dansen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en zo blijven je bloedvaten en hart in een goede conditie. Regelmatig bewegen zorgt er voor dat je je fitter gaat voelen en je krijgt er meer energie van. Heb je al te maken met overgewicht dan moet de intensiteit wel omhoog.

Het dieet van nu: Dr. Frank

Je kunt er niet om heen, het nieuwe dieet van Dr. Frank. Dr. Frank is een internist en verbonden aan de Ziekenhuisgroep Twente. Zijn motto is: “kiezen voor gezond moet de makkelijkste keuze worden”. Het dieet kan worden ingezet bij overgewicht, het bestaat uit koolhydraatarme en eiwitrijke voedingsmiddelen en bevat gemiddeld 1200 calorieën per dag. Het dieet is vooral geschikt voor mensen met een BMI van 27 of hoger. Al meer dan 230.000 mensen hebben het boek Slank met Dr. Frank gekocht en Zoover mag één boek weggeven! Voor meer informatie over het boek Slank met Dr. Frank bezoek de website www.drfrankdieet.com.

Schrijf aan Zoover jouw motivatie om er deze zomer goed bij te lopen op het strand en maak kans op een boek van Dr. Frank!

Stuur je reactie naar: [email protected]

Ook na je vakantie strak in je vel

Als je die overtollige kilo’s straks eindelijk kwijt bent dan is het natuurlijk wel zo fijn als deze er tijdens de vakantie niet meteen weer aanvliegen. Hoe kun je toch genieten en lekker eten zonder dat je na de vakantie meteen weer aan de lijn moet? Zoover verzamelde een aantal tips:

  • Ontbijt goed, eet gevarieerd en ga niet elke dag bij hetzelfde restaurant eten
  • Probeer niet te veel te eten wanneer je naar een all inclusive resort gaat
  • Cocktails en alcohol bevatten veel calorieën, matig je drank consumptie
  • Trek er lekker op uit, breng een bezoek aan een stadje en wandel er door heen of huur een fiets en ga de omgeving verkennen
  • Het strand is een ideale plek om aan beweging te doen, maak een wandeling of doe een spelletje
  • Ga af en toe lekker zwemmen, trek een paar baantjes in het zwembad of maak een duik in de zee