Reis mee naar het altijd zonnige Bodrum in 5 foto’s

Redactie - 27 juni 2017

Reis mee naar het altijd zonnige Bodrum in 5 foto’s

Redactie - 27 juni 2017

Eerlijk is eerlijk, een beetje bevooroordeeld was ik wel door mijn eendaagse bezoek aan de populaire Turkse badplaats in 2011. Ik was niet bepaald onder de indruk. Maar, ik was de afgelopen week 4 dagen in Turkije. Wat blijkt? Bodrum is eigenlijk een feestje! Reis met me mee in 5 foto’s en houd de Zoover-blog in de gaten voor meer Bodrum-tips!

Bodrum krijgt een dikke 8 van jullie

Iedere ochtend lag de Turkse badplaats met haar helderblauwe water, leuke strandjes, heerlijke eten warme zon weer enthousiast op mij te wachten. Geen wonder dat deze vakantiebestemming een 8,3 scoort. Ik sluit me aan bij de review van Elly Hilverts: ‘Lief, knus, mooi. Heerlijke bootjes vrolijke mensen.’ 

Badplaats met superveel zonuren

Je kent het wel. Nog veel te vroeg om op te staan rol je half slaapdronken uit je bed om de druk op je blaas te verlichten. Als je terug naar je hotelbed het volgende uitzicht tegenkomt, dan wil je toch helemaal niet meer verder slapen? Doe mij maar iedere ochtend zo’n prachtige zonsopgang. Wat jij? In Bodrum schijnt te zon trouwens in de zomermaanden maar liefst 96% van het aantal uur dat het überhaupt licht is. Wauw!

Vakantie Bodrum

Bougainvillea

Bougainvillea overal waar je kijkt. Een écht Turks huis is niet compleet zonder een Bougainvillea-plant, of twee, drie, vier. In juni staan ze volop in bloei en kleurt het de hele badplaats – naast wit en blauw – roze. Het waren juist deze bloemen die ons resort ook zo charmant maakten. Hotel Bodrum Holiday Resort & Spa is wat mij betreft echt een aanrader, en aan de reviews te zien, vinden jullie dat ook.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5x-buiten-gebaande-paden-turkije/”]

Turkse kleden in de landelijke dorpjes

Als je een half uurtje het binnenland inrijdt vanuit Bodrum, kom je uit in de fantastische dorpjes waar de tijd eventjes heeft stilgestaan en ze nog met de hand kleden maken. Echte Turkse kleden en kelims die je nog voor een heel betaalbare prijs kunt kopen ook. Ik mocht een paar knoopjes maken in dit prachtige ontwerp.

Vakantie Bodrum

Het eeuwige blauw

Als je deze foto – gemaakt in de haven van Bodrum – zo ziet, kun je je er vast iets bij voorstellen waar de vakantiebestemming de bijnaam ‘land van het eeuwige blauw’ aan verdient. Blauwe wateren en een zo goed als altijd blauwe lucht. De bijnaam draagt de Turkse badplaats trouwens al heel lang. Het was namelijk Homerus – de Griekse dichter die 800 jaar voor Christus leefde – die Bodrum zo noemde.

Vakantie Bodrum

Eten, eten en nog eens eten

Hallo vetrolletjes, welkom minivakantie-kilo’s. Hoeveel kun je eten in één vakantie? Ik heb in ieder geval m’n best gedaan tonnetje rond weer voet op Nederlandse bodem te zetten. De Turken houden van eten en schotelen je dan ook met alle liefde hun specialiteiten voor. Vooral köfte (gehaktballetjes), halva (zoet nagerecht) en börek (kaasrolletjes) hebben mijn hart gestolen, maar wie in Bodrum vakantie viert eet ook verse vis en seafood!

#TipvanZoover: slaap in het centrum van Bodrum – bijvoorbeeld bij Appartement Dasis – en je kunt hier iedere avond de zon in de zee zien zakken.

Heb jij een vakantie doorgebracht in het eeuwig blauwe Bodrum of in Turkije? Laat een review achter!