Waar kleurt de vakantie Oranje?

- 27 april 2010

Waar kleurt de vakantie Oranje?

- 27 april 2010

Koningin BeatrixIeder jaar gaan Nederlandse families massaal op vakantie. Deze week is er één Nederlandse familie die extra in de schijnwerpers staat. En dat is een mooie gelegenheid om eens te kijken waar zij de vakantiedagen doorbrengen.

De boot op

De familie waar het hier over gaat zijn de Oranjes oftewel: onze Koninklijke familie. Een plek waar zij graag de vrije uurtjes doorbrengen is op zee, hier hebben zij dan ook alle kans voor op het in Muiden gelegen privé jacht van Koningin Beatrix ‘de Groene Draeck’. Dit schip is door het Nederlandse volk in 1956 aan Prinses Beatrix aangeboden voor haar 18e verjaardag.

Wintersport, vakantievilla en familiebezoek

De RVD doet natuurlijk geen mededelingen over de vakantieadressen van de koningin en haar familie, maar uiteindelijk lekt toch vaak uit waar zij zijn geweest. Een bekend vakantieadres voor de wintermaanden is het plaatsje Lech in Oostenrijk. Daar bindt de Koninklijke familie al jaren de lange latten onder en ook de kleine prinsesjes skiën al vrolijk mee.

Willem-Alexander en zijn gezin zijn halverwege het jaar ook toe aan zomervakantie en zij trekken dan graag naar het zuiden van Europa, richting Italië. In het kleine plaatsje Tarvanelle in Tosacne staat ‘Rocca dei Dragoni’ (“Drakensteyn’), de vakantievilla op naam van de prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn.

Tevens wordt er regelmatig naar het geboorteland van prinses Maxima gevlogen. In de zomer wordt er dan een vakantie doorgebracht in Argentinië waar zij op bezoek gaan bij de familie Zorreguieta in Buenos Aires.

30 april!

Er is in ieder geval één dag in het jaar waarop de familie in Nederland te bewonderen is en die staat weer voor de deur: Koninginnedag.