Olympische Winterspelen Vancouver

- 3 februari 2010

Olympische Winterspelen Vancouver

- 3 februari 2010

De Olympische Winterspelen staan weer voor de deur. Van 12 tot en met 28 februari strijden sporters in verschillende disciplines om een gouden plak. Het is de derde keer dat de Olympische Spelen worden georganiseerd in Canada. Na de Zomerspelen van 1976 in Montréal en de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, is de beurt nu aan Vancouver in regio British Colombia.

In het Vancouver Olympic Village worden 2800 sporters, trainers en officials gehuisvest. In de omgeving van het dorp zijn veel hotels, waarvan er 113 op Zoover staan. Het best beoordeeld is The Sutton Place, met een 8,6. Martijn schrijft over dit hotel op Zoover: “Klant koning? Ik zou zeggen keizer! Wat een service!”

Top 5 hotels Vancouver

1. The Sutton Place***** 8.6
2. Pan Pacific Vancouver**** 8.5
3. Best Western Vancouver Downtown 7.8
4. Century Plaza Hotel and Spa 7.6
5. Empire Landmark** 7.6

De schaatswedstrijden vinden plaats in het Olympic Oval in Richmond, een voorstad van Vancouver. Op Zoover staan 21 hotels in Richmond, maar reizen vanuit Vancouver is prima te doen; met het openbaar vervoer ben je in 45 minuten bij het schaatsstadion.

In Whistler is ook een Olympisch dorp, voor sporters van onder andere de disciplines bobsleeën, rodelen, biatlon en schansspringen. Het stadje ligt op ongeveer 125 km ten Noorden van Vancouver. Op Zoover staan 74 accommodaties in Whistler, waarvan Residence Inn by Marriott door zeven bezoekers met een 8,6 is beoordeeld.

De sneeuw van Vancouver
De meeste wedstrijden waar sneeuw voor nodig is, worden gehouden in Whistler. In Whistler ligt voldoende sneeuw, doordat er in november alleen al vier meter viel.  Voor de sporters die Freestyleskiën en Snowboarden kan het weer nog een probleem worden. In het skistadion Cypress Mountain in West Vancouver ligt te weinig sneeuw en wordt ook geen sneeuw meer verwacht. Het kwik is daar opgelopen tot 7 graden, wat erg hoog is voor de tijd van het jaar. De organisatie laat sneeuw van een andere plaats naar Vancouver verplaatsen. “We kunnen ons simpelweg geen mislukking veroorloven vanwege het weer,” zegt John Furlong, chef van het organisatiecomité.

Op WeerOnline.nl kun je de actuele weersinformatie in Vancouver, Whistler en twee miljoen andere plaatsen vinden.