Zelf zomerse drankjes maken: ice tea, limo en cocktails

Redactie - 1 juni 2020

Zelf zomerse drankjes maken: ice tea, limo en cocktails

Redactie - 1 juni 2020

Oh wat kunnen we op vakantie toch genieten van een lekker zomers drankje. Vooral als die leuke barman of -vrouw het kunstwerkje op temperamentvolle wijze in elkaar flanst. Verse ice tea, limonade of een cocktail op het strand in Barcelona of aan de bar in Bodrum. Yum! Gun jezelf thuis nét zo’n lekker drankje. Moet je die leuke barkeeper er maar even bij bedenken.

Zomerse drankjes zelf maken - sex on the beach

Cocktails sippen aan de thuisbar

Alvast in de vakantiestemming komen? Dat doe je natuurlijk met cocktails die je heel makkelijk zelf kunt maken. Vakantievoorpret gegarandeerd en reden genoeg om je eigen cocktailparty te organiseren. Ook leuk: een DIY-cocktailbar in de tuin. Zorg in ieder geval dat je de ingrediënten voor een Pornstar Martini en Sex on the beach klaar hebt staan. Dé favorieten waarmee je je direct op een tropische vakantiebestemming waant.

Zomerse drankjes zelf maken - ice tea

Zelf ice tea te maken

Kan het zomerser dan ice tea? Nee toch? En het verkoelende drankje is ook nog eens supermakkelijk from scratch te maken. Waarschijnlijk heb je zelf alles al in huis voor een smakelijke kan ice tea. Het enige dat je nodig hebt is water, een paar theezakjes en suiker. Het mooie aan zelf ice tea maken is dat je ook nog kunt bepalen hoeveel suiker je gebruikt. Je wilt immers nog wel in je zwierige zomerjurkjes passen. Wie suiker liever helemaal overslaat, kan het ook vervangen door citroen. Zo wordt je icea tea pas echt dorstlessend.

Aan de slag! Christine deelde eerder haar favoriete recept voor huisgemaakte ice tea.

Tip van Zoover: probeer naast de klassieke ice-tea-smaken zoals perzik en citroen ook eens te experimenteren met andere fruitsmaken. Passievrucht-frambozen of vanille-blauwe bessen bijvoorbeeld.

[article href=” https://www.zoover.nl/blog/voorpret/zelf-cocktails-maken/”]

Zomerse drankjes zelf maken - eigen keuken

Citroenlimonades op een warme zomerdag

Laat de ranja’s lekker in het keukenkastje staan! Jij gaat aan de slag met zelfgemaakte limo. De klassieke citroenlimo heb je in no time klaar. Je verwarmt water en suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Het suikerwater laat je afkoelen en hier doe je zoveel citroensap door als je zelf lekker vindt. Klaar! Easy peasy.

Ben je niet vies van een beetje experimenteren en wil je je gasten een hippere limonadevariant serveren in de tuin? Los dan twee kopjes suiker in twee kopjes water op en doe hier twee takjes tijm bij. Laat dit afkoelen en gooi het dan in een grote kan. Hier doe je citroensap en de schil van twee citroenen en drie kopjes water bij. Even een uurtje in de koelkast en enjoy!

Geen fan van tijm? Dit kun je natuurlijk door ieder ander kruid vervangen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/nieuws-onderzoek/vakantieonderzoek/seks-op-strand-op-n-boete-gevangenisstraf-aan-onderbroek/”]

Zomerse drankjes zelf maken - proost

 

Tip van Zoover: maak van je vakantie boeken ook een feestje. Schenk een heerlijke cocktail in, zet een goed muziekje op en reserveren maar! Dat is toch veel leuker dan tussen de bedrijven door een accommodatie boeken? Kijk ook eens naar de volgende goed beoordeelde accomodaties voor een dosis inspiratie:

Wat is jouw favoriete zomerse drankje? Deel je recept in een reactie.