Top-5 restaurants in skigebied Zillertal 3000

Redactie - 13 december 2017

Top-5 restaurants in skigebied Zillertal 3000

Redactie - 13 december 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Na een actieve ochtend of middag op de pistes van Zillertal 3000 wil je maar één ding: een warme maaltijd! Maar waar vind je nu de lekkerste restaurants van het skigebied? Van schnaps tot schnitzel: Wij selecteerden een top 5 om je vingers bij af te likken.

Beeld: Mayrhofen.at

Eten met uitzicht bij Schneekar Hütte

Genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de prachtige bergen die het wintersportgebied rijk is. Klinkt goed, toch? Daarvoor moet je bij Schneekar Hütte zijn. Dit populaire restaurant beschikt over een bistro- en een restaurantgedeelte met overwegend lokale gerechten en biologische producten. Strijk daarna met een kop warme chocolademelk neer op het koeienkleedje bij de open haard. Hoe wintersport wil je het hebben?

Beeld: Martler Hof

Midden in de natuur: de Waldhutte in Tux

Naast het lekkere eten is vooral de locatie van deze Waldhutte erg bijzonder. ‘Met afstand het allerbeste pistetentje van het gehele Zillertal‘, lezen we in een review. Vanwege de ligging midden in de bossen is deze enkel te bereiken wanneer er genoeg sneeuw ligt. Maar je wordt rijkelijk beloond door de idyllische uitstraling en een gevarieerde kaart. Vooral de goulashsoep vindt hier gretig aftrek. Ideaal wanneer je verblijft in Hotel Alpin Spa Tuxerhof.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-x-smullen-op-oostenrijkse-piste/”]

Beeld: Mamma Mia

Van piste naar pizza: Mamma Mia

Langzaam opwarmen na een dag op de lange latten terwijl voor je neus een heerlijk geurende pizza wordt klaargemaakt. Zou die voor jou zijn? Pizzeria Mama Mia in Mayrhofen staat bekend als één van de best Italiaanse restaurants van het skigebied. Daar kom je natuurlijk maar op één manier achter! Bestel en wijntje en geniet van een ontspannen avond aan de rand van Mayrhofen. Tip: probeer ook zeker de cappuccino. Lekkerder schenken ze ‘m niet in Zillertal 3000!

Voor de snelle hap: Slagerij Hans Gasser

Een slager in een lijstje van toprestaurants? Wel als de slager Hans Gasser heet en al jaren een populaire plek is voor een snelle hap na een dag op de piste. Of zoals een reviewer het noemt: ‘Echt lekker snacken voor weinig.‘ En het moet gezegd: de slager maakt heerlijke broodjes die niet onderdoen voor een bistro! Zet je tanden in een flinke portie spare-ribs of een andere lekkernij zoals schnitzel met friet. Plaats je bestelling en ga zitten op de gezellige houten banken midden in Mayrhofen, tegenover de liften naar de Penken. Of neem je broodjes mee naar je kamer van het Gasthof Waldcafe.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/video-lokaal-eten-oostenrijk/”]

Beeld: sieghard.at

Topcuisine: Restaurant Sieghard

Wanneer je op zoek bent naar een romantisch restaurant of je simpelweg eens uitgebreid en stijlvol wilt dineren, zal restaurant Sieghard je uitstekend bevallen. Laat je verrassen met het ‘Genießermenü‘ en geniet van de met zorg gepresenteerde overheerlijke Oostenrijkse specialiteiten. Daar hoort natuurlijk een goed glas wijn bij! Geen zorgen: de taxi brengt je daarna weer keurig naar Hotel Neue Post. Een welkome afwisseling op de gemiddelde wintersportrestaurants.

Wat is jouw favoriete restaurant in Zillertal 3000?