Een smakelijke roadtrip door culinair Luxemburg

Redactie - 18 april 2018

Een smakelijke roadtrip door culinair Luxemburg

Redactie - 18 april 2018

Frans, Belgisch, Duits, Italiaans, Portugees: in het veelzijdige Luxemburg heb je het beste van héél veel werelden. De ideale plek voor een culinaire roadtrip, dus. Hierbij drie plekken om te smullen tijdens je rondreis door Luxemburg.

Culinair Luxemburg - Moezel1. Riviervisjes scoren langs de Moezel

Die Luxemburgers weten wel wat je met een visje aanmoet. Een Riesling sausje erover, een Moezel wijntje erbij en smullen maar! Maak je roadtrip door culinair Luxemburg langs de Moezel en stop bij een van de stadjes langs het water als Ehnen of Remerschen. En uitbuiken? Ook daarvoor zit je goed in het Moezelgebied. Volgens jullie zijn onder andere de zwembaden en sauna’s van het Mondorf Parc Hotel heerlijk.

Culinair Luxemburg - Diekirch2. Bier proeven in Diekirch

Naast de wijnboeren langs de Moezel, heeft Luxemburg ook een paar verrassend goede bierbrouwers. Een van de populairste Luxemburgse biertjes is de Diekirch. Deze wordt gebrouwen in de Brasserie de Luxembourg in het gelijknamige stadje. Vergeet onder al dat bier drinken trouwens niet om even om je heen te kijken in Diekirch. De stad is omringd door een paar imposante kastelen en ligt nabij de gigantische Stuwdam van Bovensûre. Een leuk plek voor een langere stopover tijdens je roadtrip door culinair Luxemburg.

Culinair Luxemburg - Ham3. Jambón d’Oesling inslaan in de Luxemburgse Ardennen

Het noorden van Luxemburg is één groot natuurgebied. Vooral de Oesling regio is prachtig. Uitgestrekte natuurparken worden er afgewisseld met imposante kastelen. En ham. Héél goede ham. De Jambón d’Oesling wordt weken gerookt voordat ‘ie op je bordje belandt. Proef de luchtige, flinterdunne plakjes in combinatie met gebakken aardappels en salade of vraag om een Hameschmier: op een open broodje met een smeuïge laag boter. Smullen gegarandeerd!

Smaken de Luxemburgse Ardennen naar meer? Een verblijf in het plaatsje Vianden is volgens jullie een aanrader. ‘Goed bewaard historisch stadje‘, oordelen Zoover reviewers Peter en Ingrid. ‘Erg leuk, zoveel te zien en te wandelen!‘, schrijft de familie Deckers. Een paar goed gewaardeerde accommodaties nabij het Luxemburgse Vianden op een rij:

Heb jij culinair Luxemburg allang geproefd en gezien? Voeg jouw review toe op Zoover.nl en deel je tips en ervaringen.