Proef de cultuur (en wijn) op Samos!

Redactie - 29 november 2018

Proef de cultuur (en wijn) op Samos!

Redactie - 29 november 2018

Een vakantie op Samos is niet compleet zonder minstens één goed glas van de beroemde Samoswijn. Daarnaast is het eiland ook een ideale bestemming voor de wandel- en natuurliefhebber. Ben jij klaar om Samos te ontdekken?

Lokale trots: De Samoswijn!

Wijnliefhebber? Dan is de kans groot dat je al eens een glas Samoswijn aan je lippen hebt gezet. Deze wereldberoemde zoete wijn, gemaakt van de muskaatdruif, is al eeuwenlang een lokale trots. Bestel dus zeker een glaasje wijn bij het dessert, zoals het bedoeld is. Maar op Samos is het eigenlijk altijd tijd voor wijn!

Bezoek het wijnmuseum

Wanneer dat glaasje wijn naar meer smaakt, kun je op Samos het beste van twee werelden ervaren. Combineer een schitterende wandeling met een bezoek aan een traditioneel wijnhuis en leer meer over het rijpingsproces en historie. Of bezoek het wijnmuseum in Samos-Stad.

Ontdek klein-Samos

Op zoek naar misschien wel het mooiste strand van Samos? Pak dan vanaf Samos de boot naar Samiopoula, dat ook wel Klein Samos wordt genoemd. Met een parelwit strand en een azuurblauwe zee waan je je hier op een echt tropisch eiland. Ideaal om een ontspannen dag door te brengen, natuurlijk mét een glas Samoswijn!

Appartement Aiolos als baken van rust

Op slechts een paar minuten van het levendige centrum van Kokkari is Aiolos jouw baken van rust. De kamers zijn met zorg ingericht en hebben een mediterrane sfeer. Binnen een minuut sta je vanuit je accommodatie op het fijne strand of je trekt je terug op je eigen veranda met een goede kop koffie en een boek. Dat is pas vakantie!

Aan het strand en in het groen

Een luxe resort waarbij je uitkijkt over zowel een prachtig strand als de uitgestrekte groene binnenlanden van Samos. Dat is wat je krijgt bij Hotel Fito Aqua Bleu. Het hotel beschikt over een groot zwembad en een ander groot pluspunt zijn de schone kamers. De keuken serveert veel Griekse lekkernijen. Natuurlijk mét een glas Samoswijn!

Heb jij al eens Samoswijn gedronken?