Nut job?! Obers delen de gekste dingen die ze meemaken

Redactie - 30 april 2019

Nut job?! Obers delen de gekste dingen die ze meemaken

Redactie - 30 april 2019

Bizarre tafelgasten, rare eisen: wie in de horeca werkt, krijgt heel wat te verduren. Obers delen de gekste dingen die ze meemaken tijdens hun werk.

obers delen de gekste dingen die ze meemaken - thomas-schweighofer-51101-unsplash-2

Obers delen de gekste dingen die ze meemaken: veeleisende klanten

1. Bilnaad-alarm

Wat doe je als je gevraagd wordt om andere gasten aan te spreken op hun gedrag of uiterlijk? Deze anonieme ober zag geen uitweg en vroeg de meneer met de bouwvakkersdecolleté of ‘ie z’n broek misschien een klein stukje wilde ophijsen. Gewoon, zodat de mevrouw naast ‘m haar eetlust kon hervinden. Je voelt ‘m aankomen: dat werd deze ober niet in dank afgenomen. ‘De klant werd vuurrood, vroeg om de rekening en vertrok‘, vertelt de ober beschaamd.

2. Gewoonte-freak

Méér kaas, minder boter, warmer, kouder: als ober heb je heel wat eisen te verstouwen op een werkdag. Een anonieme ober vertelt over die vaste klant die precies – maar dan ook PRECIES – 8 stukjes peperoni op z’n afhaalpizza wilde. Dit was zelfs van zo’n levensbelang, dat hij de stukjes één voor één telde zodra hij de doos aanpakte.

Obers delen de gekste dingen die ze meemaken - jay-wennington-2065-unsplash-2

Obers delen de gekste dingen die ze meemaken: extreme tafelgenoten

1. Uit eten met.. jezelf?!

Een anonieme ober vertelt over die ene klant die uit eten ging met zichzelf. Zijn jongere en gespierde zelf, wel te verstaan. Hoe dat eruit zag? De klant bestelde een gekookt eitje en zat lekker te tafelen met een oude foto van zichzelf. Wij zien potentie. Want misschien dat deze ober hier simpelweg de nieuwste dieet-hype te pakken?

2. Likkende Chihuahua’s

Tja, je moet ze ergens laten, natuurlijk, die huisdieren die mee zijn op vakantie. Maar op de stoel naast je in een restaurant? Obers delen de gekste dingen die ze meemaken met huisdieren in restaurants. Zoals over die ene klant die haar Chihuahua met de hand voedde uit de saladebar en ‘m haar vingers liet aflikken. Vingers die vervolgens weer lekker zaten te graaien in de bak met kaasblokjes… Brrr!

Obers delen de gekste dingen die ze meemaken - peter-hershey-194459-unsplash-2Jezelf eens goed misdragen in een restaurant? Check deze locaties

In sommige landen houden ze er zulke andere eetgewoontes op na, dat het niet moeilijk is om ze over je te laten kletsen. Snijd bijvoorbeeld nóóit je noedels als je in China bent. En eet nooit met je handen in Chili. En ben je op vakantie in Italië? Vraag dan vooral niet om extra kaas op je gerecht. De chef weet namelijk precies hoeveel kaas er op z’n pasta della casa hoort. Jij niet.

Voor authentiek eten gaan tijdens je vakantie in Italië? Check dan vooral de accommodaties in de populaire Italiaanse regio Ligurië.

Hotel Metropol Camping Del Mare
Bed and Breakfast FraseneggiAppartement Oleandro
Ai Pozzi Village Spa ResortBed and Breakfast II Nido Nella Bionda

Bron: Cosmopolitan