6x lekker eten in de mooiste markthallen van Spanje

Redactie - 9 januari 2019

6x lekker eten in de mooiste markthallen van Spanje

Redactie - 9 januari 2019

Tapas, paella, sangria…loopt het water je al in de mond? Lekker eten is in Spanje echt geen kunst. Dat kan natuurlijk op een leuk terrasje, maar je kunt ook een mercado opzoeken. In elke Spaanse stad vind je wel zo’n overdekte markthal vol met lokale lekkernijen. Wij hebben de mooiste markthallen voor je op een rij gezet.

Mercado Barcelona

Mercat La Boqueria in Barcelona

Niet te missen tijdens je stedentrip in Barcelona is een bezoekje aan Mercat La Boqueria. Deze kleurrijke markthal vol Spaanse lekkernijen ligt aan de beroemde Ramblas. Met meer dan 300 kraampjes en ruim 2.500 vierkante meter is het de grootste versmarkt van Barcelona. Het aanbod aan groente, fruit, vis, vlees, kazen en specerijen is enorm. Natuurlijk kun je er ook heerlijke tapas eten of zelfs een kookworkshop volgen. Wil je overnachten op steenworp afstand van Las Ramblas? Lekker slapen doe je bij Hotel Gaudí.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-5x-moet-zien-barcelona/”]

Mercado Madrid

Mercado de San Miguel in Madrid

Op stedentrip in Madrid? Dan is Mercado de San Miguel een verplichte stop voor iedereen die van lekker eten houdt. In het monumentale gebouw in hartje Madrid vind je alles voor je dagelijkse boodschappen. Maar nog veel leuker: je kunt er ook plaatsnemen aan een van de tafeltjes om ter plekke de lekkerste Spaanse hapjes en wijnen te proeven.

Mercado Valencia

Mercado Central in Valencia

In Valencia vind je een van de grootste overdekte markten van Europa. De Mercado Central is een feest voor al je zintuigen. In het indrukwekkende gebouw kun je eindeloos dwalen langs honderden kraampjes met lokale versproducten. De perfecte plek om je culinaire souvenirtjes in te slaan. Zo koop je in Mercado Central de beste kazen, hammen, olijven, wijnen en nog veel meer lekkers.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/vakantiefotos-van-valencia/”]

Mercado Sevilla

Mercado de Triana in Sevilla

Een van de leukste overdekte markthallen van Sevilla vind je in de wijk Triana. In Mercado de Triana scoor je de lekkerste verse ingrediënten, delicatessen en kant-en-klaarmaaltijden. Sla wat Spaanse lekkernijen in en eet ze bij de rivier op of plof neer bij een van de barretjes om de onweerstaanbare tapas te proeven. Uiteraard spoel je ze weg met een goed glas wijn. Salud!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/een-citytrip-naar-de-winterzon-in-sevilla/”]

Mercado Malaga

Mercado Atarazanas in Málaga

Mercado Atarazanas is de grootste overdekte markt in het historische centrum van Málaga. Een must voor foodies en fotografen, want een bezoek aan deze levendige markt betekent een explosie van geuren en kleuren. Tussen de verswaren zijn kleine barretjes verstopt, waar je staand van lekkere tapas en een drankje kunt genieten.

Na die verrukkelijke maaltijd genieten van een verfrissende plons in het zwembad van je hotel? Boek dan een overnachting bij Hotel Molina Lario Gallery. Reviewer Karin is enthousiast: ‘Ligging centraal in Malaga. Kamers schoon. Terras met zwembad op dak met uitzicht op kathedraal enerzijds en haven anderzijds. Vriendelijk personeel.’

Mercado Bilbao

Mercado de la Ribera in Bilbao

Een stedentrip in Bilbao is niet compleet zonder een bezoekje aan Mercado de la Ribera. De typisch Spaanse mercado biedt een perfecte kennismaking met de lokale keuken. In de enorme markthal kun je terecht voor eetbare souvenirtjes en de dagelijkse versboodschappen. Daarnaast vind je er gastrobars waar je je kunt laten verrassen met de lekkerste specialiteiten uit Baskenland.

Heb jij nog tips voor mooie markthallen waar je lekker kunt genieten van de Spaanse keuken? Vertel het ons in een reactie.