Lekker eten en drinken op Fuerteventura

Redactie - 15 maart 2019

Lekker eten en drinken op Fuerteventura

Redactie - 15 maart 2019

Vakantie aan het vieren op Fuerteventura? Na een zonovergoten dag aan het strand wil je natuurlijk lekker je buikje rond eten. Welke lokale gerechten moet je proeven en wat zijn de lekkerste adresjes? Hieronder lees je alles wat je wilt weten over het eten en drinken op Fuerteventura.

Fuerteventura

De internationale keuken op Fuerteventura

Het aanbod aan restaurants op Fuerteventura is op veel plekken afgestemd op de Engelse en Duitse toeristen. Vooral in de populaire badplaatsen is de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Je struikelt er over de Italiaanse, Chinese en Mexicaanse restaurants. Het is dan ook echt geen kunst om een toeristenmenu met schnitzel, spareribs of pizza te scoren. Maar daarvoor heb jij natuurlijk geen ticket naar Fuerteventura geboekt. Maak je geen zorgen, want gelukkig zijn er ook nog gewoon Spaanse restaurants te vinden.

Corralejo - Fuerteventura

Spaanse restaurants in Corralejo

Ben je op vakantie in de populaire badplaats Corralejo? Laat de toeristische restaurantjes dan links liggen. Ga in het oude centrum op zoek naar de authentieke restaurantjes voor een goede Spaanse maaltijd met lokale klassiekers. Een paar aanraders zijn: restaurant Tio Bernabe, La Vaca Azul, Tapasbar Land of Freedom, Casa Domingo en Pincha Abra Tapasbar.

Nog op zoek naar een leuk vakantieadresje in Corralejo? Lekker slapen doe je bij Hotel Elba Carlota. Reviewer Ransei geeft deze Zoover Award winnaar een dikke 10: ‘Perfecte vakantie in Fuerteventura. Ik hou van Elba Carlota, het is de tweede keer dat we naar dit hotel gaan en het wordt steeds beter.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/buiten-de-gebaande-paden-wandelen-op-fuerteventura/”]

Gofio - Fuerteventura

De traditionele Canarische keuken

De Canarische keuken is eenvoudig, voedzaam en gezond. Stevige soepen, stoofpotjes en stamppot zijn favoriet bij de eilandbewoners. Ook wordt er net als in de Spaanse keuken gretig gebruik gemaakt van olijfolie en knoflook. Wie de authentieke smaak van de Canarische keuken wil ontdekken, gaat op zoek naar een tipico. In deze restaurants krijg je streekgerechten uit het binnenland voorgeschoteld.

Het traditionele basisingrediënt op de Canarische eilanden is gofio: een meel gemaakt van maïs en tarwe. Vaak gebruikt als bindmiddel in soepen, stoofpotjes en sauzen. Je kunt op Fuerteventura zelfs gofio ijs proeven en ook mousse de gofio schijnt erg lekker te zijn. Dit nagerecht staat bijvoorbeeld bij restaurant Jaula de Oro in Ajuy op de menukaart.

Gegrilde vis eten op Fuerteventura

Dagverse vis

Fuerteventura is een paradijs voor visliefhebbers. In elk vissersdorpje vind je wel een visrestaurant waar de vangst van de dag wordt geserveerd. Op Fuerteventura houden ze vooral van gegrilde vis met een flinke dosis knoflook erop. Je krijgt meestal royale porties, opgediend met een salade en Canarische aardappelen. De lekkerste vis eet je in vissersdorpen als El Cotillo, Ajuy en Pozo Negro. De bekendste vis van het eiland is de vieja, de papegaaivis. Zin in een tapasgerechtje met vis? Bestel dan pejines. Deze kleine gedroogde visjes smaken verrukkelijk met een lokaal (Tropical of Dorado) biertje.

majorero kaas - Fuerteventura

Wereldberoemde geitenkaas

Het belangrijkste exportproduct van Fuerteventura? Geitenkaas! De majorero kaas is dé specialiteit van het eiland en staat bij bijna alle (Spaanse) restaurants op de menukaart. De wereldwijd geprezen kaas heeft zelfs een beschermde status. De lekkerste kaasjes scoor je bij boerderijstalletjes in het binnenland. Ook Tindaya is befaamd om haar lekkere majorero kaas. In dit dorpje kun je zelfs een kaasmakerij bezoeken. Probeer ook eens de gegrilde variant.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/4x-kinderen-op-fuerteventura/”]

Lokale gerechten Fuerteventura

Gestoofd geitenvlees

Houd je meer van vlees? Proef dan gestoofd geitenvlees (estofado de carne de cabra). Op Fuerteventura leven meer geiten dan mensen, dus niet zo gek dat dit gerecht een van de specialiteiten van het eiland is. Het authentiek Canarische gerecht is lekker gekruid en wordt meestal geserveerd met aardappelen. Bij restaurant Olivo Corso in El Cotillo schijnt de geitenstoof heerlijk te zijn. Na je uitgebreide diner lekker slapen? Boek dan een kamer bij appartement Cotillo Sunset.

Aardappels met mojo saus

Aardappeltjes met mojo saus

Niet te missen op menig menukaart zijn de papas arrugadas. Deze kleine aardappeltjes worden mét schil in extra zout water gekookt. Traditioneel geserveerd met de pikante Canarische saus mojo rojo of de mildere variant mojo verde.

Op vakantie naar Fuerteventura en nog op zoek naar een mooie accommodatie? Wij tippen deze fantastische hotels:

Elba Carlota                                            Club Jandía Princess
H10 Ocean Suites                                  ClubHotel Riu Oliva Beach Resort
Barceló Castillo Beach Resort             SBH Costa Calma Palace

Heb jij nog tips voor lekkere adresjes en lokale specialiteiten op Fuerteventura? Laat een review achter op Zoover.