Ken jij deze leukste Duitse wijnregio’s al?

Redactie - 21 januari 2019

Ken jij deze leukste Duitse wijnregio’s al?

Redactie - 21 januari 2019

Zijn braadworsten en bierstübes niet bepaald jouw ding? Gelukkig kun je in Duitsland ook enorm goed wijntjes drinken. Wit, bruisend en betaalbaar: dit zijn de mooiste Duitse wijnregio’s.

Move over Frankrijk: check deze Duitse wijnregio’s

Veel mensen kennen Duitsland vooral als het ultieme bierland. En inderdaad, de bierpullen vind je er zeker. Maar wist je ook dat ze in Duitsland vele liters topwijn maken? Vooral als je houdt van witte wijn, is Duitsland een topbestemming. En het leuke is: de Duitse wijnregio’s zijn ook nog eens heerlijke vakantiebestemmingen vol historische dorpjes en mooie natuurgebieden. Tijd voor een toplijstje.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/5-overheerlijke-duitse-specialiteiten/”]

Duitsland

1. Moezel

Geen toplijstje van beste Duitse wijnregio’s is compleet zonder de Moezel. Nergens anders in Duitsland vind je zoveel beroemde Riesling wijngaarden bij elkaar. Volg de kronkelende rivier door het groene landschap en stop onderweg bij wijnstübes in historische plaatsjes als Hatzenport of Cochem.

2. Baden-Württemberg

Denk je bij Duitse wijnregio’s al snel aan witte bubbeltjeswijn? De regio Baden-Württemberg bewijst dat het ook anders kan. Hier is de wijn vol, rood en zonder bubbeltjes. Zuidelijk en zonnig Baden is een van de warmste regio’s van het land. Niet zo gek dus dat dit een van de beste Duitse wijnregio’s is. Ze zijn hier vooral goed in pinot noirs. En in uitgestrekte wijnvelden, diepe bossen en gezellige vakantiedorpen. Boek een vakantiehuis in knusse plaatsen als Bad Teinach (Hotel Berlin’s KroneLamm scoort een 9,5) of Fruedenstadt (check onder andere Hotel Grüner Wald) en ga op ontdekkingstocht.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/baden-wurttemberg-4x-origineel-citytrippen-in-deze-duitse-regio/”]

Mooiste Natuur in Duitsland - Daun3. Franken

Franken is een van de beste Duitse wijnregio’s om souvenirs te shoppen. De wijn komt hier namelijk in de iconische Bocksbeutel. Dat is een fles. In de vorm van een klok. En de inhoud? Ook die mag er zijn. In Franken zijn ze vooral erg goed in droge witte wijnen als Müller-Thurgau en Silvaner. Gebruik het historische centrum van Würzburg als thuisbasis en ga op verkenningstocht door deze groene en onontdekte Duitse wijnregio.

Heb jij een van de Duitse wijnregio’s bezocht? Voeg jouw review toe op Zoover.