Redactie - 10 november 2018
De feestdagen komen er weer aan. Oftewel: tijd voor de kaasfondue! Hoe maak ik de lekkerste kaasfondue? Kies simpelweg je eigen favoriete kaas en rasp ‘m in een pan met knoflook, een scheut witte wijn en een beetje citroensap. De boel opwarmen en roeren tot een glad goedje en.. klaar! Scroll snel verder voor dé tips voor een perfecte kaasfondue.
Hoewel we ‘m stiekem een beetje hebben toegeëigend, waren het de Zwitsers die op het briljante idee kwamen om hun brötchen in de kaas te dippen. Honderd jaar verder en ze doen het nog altijd massaal. Het liefst met een flinke lading Gruyere kaas. Dit gemengd met een lokale witte wijn en wat maïzena om de boel bij elkaar te houden maakt een overheerlijke fondue. Creatieve variaties in Zwitserland:
Terwijl de Zwitsers de onovertroffen kampioen kaasfondue zijn, kunnen de Italianen er ook wat van. Vooral in de Italiaanse Alpen en ten noorden van Turijn begrijpen ze prima hoe je de lekkerste kaasfondue maakt. Wat dacht je van een mix van Fontina kaas, ei, melk en truffels? Ook in de regio Piemont is de kaasfondue inmiddels helemaal ingeburgerd.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/de-beste-kaasfonduerestaurants-van-nederland-dit-zijn-ze/”]
Op ontdekkingsreis gaan in kaasfondue landen Italië en Zwitserland? Installeer je in Hotel Simplon in het Italiaanse Baveno en je zit midden in het bergachtige Piemont. Ook in Kaasfondue Capital Genève zijn er volop mooie accommodaties te vinden. Zoals het statige Hotel Les Amures en het moderne Hotel Auteuil Manotel aan de rand van de stad.
Aan het kaasfonduen geweest in Zwitersland of Italië? Schrijf een review over je accommodatie en deel je ervaringen!