Hoe maak ik de lekkerste kaasfondue?

Redactie - 10 november 2018

Hoe maak ik de lekkerste kaasfondue?

Redactie - 10 november 2018

De feestdagen komen er weer aan. Oftewel: tijd voor de kaasfondue! Hoe maak ik de lekkerste kaasfondue? Kies simpelweg je eigen favoriete kaas en rasp ‘m in een pan met knoflook, een scheut witte wijn en een beetje citroensap. De boel opwarmen en roeren tot een glad goedje en.. klaar! Scroll snel verder voor dé tips voor een perfecte kaasfondue.

Kaasfondue - Hoe maak ik de lekkerste kaasfondueHoe maak ik de lekkerste kaasfondue op z’n Zwitsers?

Hoewel we ‘m stiekem een beetje hebben toegeëigend, waren het de Zwitsers die op het briljante idee kwamen om hun brötchen in de kaas te dippen. Honderd jaar verder en ze doen het nog altijd massaal. Het liefst met een flinke lading Gruyere kaas. Dit gemengd met een lokale witte wijn en wat maïzena om de boel bij elkaar te houden maakt een overheerlijke fondue. Creatieve variaties in Zwitserland:

  • In Genève doen ze graag Gruyere, Emmertaler èn Valais kaas in hun kaasfondue.
  • In de regio Fribourgh maken ze hun kaasfondue graag met een lokale Vacherin en dippen ze aardappels in plaats van brood.

Kaasfondue - Hoe maak je de beste kaasfondue?

Hoe maak ik de lekkerste kaasfondue op z’n Italiaans?

Terwijl de Zwitsers de onovertroffen kampioen kaasfondue zijn, kunnen de Italianen er ook wat van. Vooral in de Italiaanse Alpen en ten noorden van Turijn begrijpen ze prima hoe je de lekkerste kaasfondue maakt. Wat dacht je van een mix van Fontina kaas, ei, melk en truffels? Ook in de regio Piemont is de kaasfondue inmiddels helemaal ingeburgerd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/de-beste-kaasfonduerestaurants-van-nederland-dit-zijn-ze/”]

Kaasfondue variatieTips voor de perfecte kaasfondue

  • Laat je fondue nooit koken maar verwarm ‘m langzaam en roer ondertussen alsof je leven ervan afhangt.
  • Helemaal onderin de pot ontstaat als het goed is een krokant laagje kaas. Gooi deze niet weg! De Zwitsers noemen deze krokante korst ‘de non’ en delen ‘m plechtig met elkaar.
  • Bezuinig niet op de witte wijn. Juist eentje met een karakteristieke smaak geeft jouw kaasfondue een extra dimensie.

Kaasfondue in ZwiterslandOvernachten in Genève of Piemont?

Op ontdekkingsreis gaan in kaasfondue landen Italië en Zwitserland? Installeer je in Hotel Simplon in het Italiaanse Baveno en je zit midden in het bergachtige Piemont. Ook in Kaasfondue Capital Genève zijn er volop mooie accommodaties te vinden. Zoals het statige Hotel Les Amures en het moderne Hotel Auteuil Manotel aan de rand van de stad.

Aan het kaasfonduen geweest in Zwitersland of Italië? Schrijf een review over je accommodatie en deel je ervaringen!