5x smakelijk eten in het Skicircus

Redactie - 22 november 2017

5x smakelijk eten in het Skicircus

Redactie - 22 november 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Ga je op wintersportvakantie naar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en hou je van puur en lokaal eten? Dan heb je geluk. Op zo’n beetje elke piste in het Skicircus staat een restaurant – of wel, berghut – waar je lokale specialiteiten als Kaspressknödel of Kaiserschmarrn op je bord treft. Wij tippen je vijf keer het lekkerste eten.

5 x smakelijk eten in Salzburgerland

Lokaal eten

In het hele skigebied proef je in meer dan veertig hutten culinaire en lokale hapjes, en dit aantal loopt in de dorpen nog verder op. Je kunt gaan voor een smakelijke snack tijdens de après-ski of voor een romantisch diner in één van de luxe hotels met piste views. Smakelijk eten zul je. Wij zetten de lekkerste specialiteiten op een rij.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-pistes-saalbach-hinterglemm-en-leogang/”]

Beeld: blog.tirol

Kaspressknödel

Wie dacht dat dumplings Typisch Aziatisch zijn heeft het mis. Ook in Oostenrijk kennen ze een variant. Deze Oostenrijkse knoedels worden gemaakt van een speciaal brood en kaas uit de streek. Zo zit er in de Kaspressknödel in Salzburg bierkaas terwijl die uit Tirol bereid is met bergkaas. De gebakken kaasdumplings worden vaak geserveerd met een salade of in een soep.

Stelze

Stelze

Knapperige Stelze

Een knapperige varkenspoot op een bedje van puree of sauerkraut? De Stelze is de Oostenrijkse versie van de Duitse Schweinshaxe. De Oostenrijkers zijn er dol op en het moet gezegd: na een dag op de piste zet je hier graag je tanden in.

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Dit klassieke Oostenrijkse zoete gerecht is een soort dikke pannenkoek met poedersuiker en vers, gestoomd of geconserveerd fruit. In Salzburg geen ronde exemplaren, maar een soort scrambled versie op je bord. Lekker!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/wintersportgadgets/”]

Salzburger biertje

Salzburger biertje

Lokaal gebrouwen biertje

Aangezien Salzburg de bierhoofdstad van Oostenrijk is, kan lokaal gebrouwen bier niet ontbreken op deze lijst. In de regio wordt al ruim 600 jaar bier gebrouwen. Bekende brouwerijen varieren van Stiegl bier, biologisch Demeter bier en een lekker fris witbiertje van de Salzburger Weißbierbrauerei. Net één te veel op? No worries, je rolt zo je hotel in het centrum van Saalbach in.

Beeld: salzburgerland.com

Pinzgauer Bierkäse

Pinzgauer Bierkäse is een magere kaas uit het westen van Salzburg. Het kaasje dankt zijn naam aan de in bier gedrenkte doeken waarmee hij omwikkeld is. De melk voor het bierkaasje komt van koeien die in de hooggebergtes grazen. Bierkaas wordt gebruikt in lokale gerechten zoals de Kaspressknödel, maar smaakt ook heel lekker bij een lokaal biertje.

Wat eet jij het liefst op de piste? Laat het ons weten in een reactie. Kijk op Zoover voor tips en accommodaties in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.