Eten & drinken in de Dominicaanse Republiek

Redactie - 15 november 2017

Eten & drinken in de Dominicaanse Republiek

Redactie - 15 november 2017

Zeker nu we hier vol in de sombere maanden verkeren, kan alleen de gedachte aan het Caribisch gebied al voor wat zon zorgen. Droom maar gerust even weg. Van een lekkere tropische vakantie in de Dominicaanse Republiek bijvoorbeeld. Lui liggend op je bedje of in je hangmat. Goed boek erbij. Cocktail met rum, de nationale drank. Niks meer aan doen.

En hé, en als je dan toch droomt, waarom dan niet gelijk even kijken naar de beste hotels in de Dominicaanse Republiek? Want misschien is het wel een prima plan om in het nieuwe jaar een weekje de zon op te zoeken. Voor wat gezonde Vitamine D Days. Heel wat beter dan hier afwachten tot je griep krijgt…

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/beaches-to-be-in-de-dominicaanse-republiek/”]

Swingende keuken

Wist je dat de Dominicaanse keuken de pan uit swingt door onder meer historische Spaanse, Indiaanse en Afrikaanse invloeden? Voor low carb ben je hier trouwens aan het verkeerde adres, dan weet je dat, maar lékker dat het allemaal is. Hoofdingrediënten zijn bonen, rijst en vis of vlees. De nationale favoriet is de bandera dominicana, een rijstschotel met bonen en vlees. Maar de Dominicanen variëren graag en met pittige passie met kip, varken, geit en natuurlijk vis. Daar ontkom je uiteraard niet aan op een eiland met een kustlijn van meer dan 1000 kilometer. Net als wij aan zee kibbeling bij de viskar halen, wordt daar de vis gefrituurd in kraampjes en restaurants op het strand. daar smul je vooral van snapper, papegaai- en stokvis.

Ook langs de weg, als je op pad gaat naar één van de vele bezienswaardigheden kun je voor de lekkere trek overal gefrituurde snacks halen. Voor een grijpstuiver. Net als vers fruit. Gebakken banaan is heel populair, dat is nog een erfenis van de Afrikaanse slaven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/gambia-7-lokale-lekkernijen-om-vingers-af-likken-letterlijk/”]

Drinking rum…

En dan de drankjes die je in die hangmat of aan de bar drinkt… Rum dus. Dat is de ‘basis’ van veel cocktails. Met een pina colada in je hand en uitkijkend over zee kun je je helemaal voorstellen hoe je leven eruit zou zien als je de loterij gewonnen hebt en nooit meer hoeft te werken. Geen alcohol? Kokosmelk is de perfecte dorstlesser, maar je vindt ook overal verse fruitshakes en vruchtensappen.

Dus, wat let je? Begin het nieuwe jaar goed, op de veranda van Villa Casa Tropical bijvoorbeeld, die van jullie een 10 krijgt, of op één van de vele andere toplocaties .

Heb jij nog tips over de Dominicaanse Republiek? Laat het ons weten in een reactie.